Xabi Alonso speelt het laatste spel van zijn glinsterende carrière!

Beste Liverpool Supporters,

Elke Liverpool fan herinnert zich nog wel het moment van de schokkende teleurstelling die in een paar seconden volledig werd omgezet in emotionele vreugde toen Xabi Alonso in de 60-ste minuut in Istanbul de 3-3 op het scorebord had gezet.

Voormalig Red en Kop-held  Xabi Alonso heeft afgelopen zaterdag in dienst van Bayern München zijn laatste wedstrijd als professionele voetballer gespeeld van zijn onberispelijk carrière.

De Spanjaard bevestigde zijn intentie om in maart met pensioen te gaan en bracht het gordijn neer door 82 minuten te spelen toen Bayern München Freiburg met 4-1 versloeg.

Hij verliet de toonhoogte naar een staande ovatie.

Xabi wissel

Alonso behaalde vrijwel elk succes in het Europees spel, nadat hij zijn carrière met Real Sociedad begon voordat hij in de zomer van 2004 naar Merseyside ging, toen Rafael Benitez de Reds overnam.

Vijf jaar bij The Reds met zijn foutloze doorgang ging voorafgaand aan een overdracht naar Real Madrid, waar hij nog een halve decennium doorbracht en vervolgens in 2014 naar de Bundesliga naar Bayern ging.

Xabi

Zijn trofeehelling op clubniveau omvat twee Champions League, drie Bundesliga titels, een La Liga titel, een FA Cup, twee Spaanse Cups en een Duitse Cup. In het internationale stadium was Xabi deel van de Spanjaardeploeg die de continentale en wereldwijde voetbal domineerde bij het winnen van het wereldkampioenschap in 2010 en het Europees Kampioenschap van 2008 en 2012.

Steven Gerrard stuurde zijn voormalige teamgenoot en vriend een hartelijk bericht voor Alonso’s laatste verschijning. Hij vertelde de 35-jarige:

“Ik wil je alleen maar feliciteren met je pensioen.  “Wat een speciale carrière en een fantastische speler ben je. Voor mij, waarschijnlijk de meest aangename partner tijdens mijn carrière als middenvelder. De beste passer van een bal waar ik ooit mee heb gespeeld. ‘Jij verdient alle bekentenissen die je krijgt, maat. Wat een speciale carrière voor club en land. “Ik ben heel jaloers op het feit dat je een medaille van de WK hebt, ik ben heel jaloers op het feit dat je league-titels in Duitsland en Spanje hebt. Maar je verdient het, maat. “Ik kon geen betere middenveldspartner vragen. Toen je weg ging, brak het mijn hart. Maar je hebt altijd een speciale plek in deze voetbalclub en je bent altijd welkom om ons te komen bezoeken.’

Gerrard and Xabi Alonso

Voor Liverpool speelde hij 210 wedstrijden en scoorde 18 maal. Tweemaal zelfs van eigen helft tegen Newcastle Utd en Luton.

Xabi won de Champions League, de UEFA Super Cup, de FA Cup en de Community Shield als Red.

 

CL hoed Xabi

 

Bedankt en YNWA Xabi Alonso.

YNWA Xabi

 


 

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”

Leave a Reply

 • Onze Arrangementen!

  KLIK HIER VOOR ONZE ARRANGEMENTEN & PRIJZEN!
 • Word nu lid van The Dutch Branch!

  KLIK HIER OM LID TE WORDEN VAN THE DUTCH BRANCH!
 • Zie wedstrijd aanbod!

  KLIK HIER OM ONS WEDSTRIJD AANBOD TE ZIEN!
 • KOOP NU het Liverpool Reflective T-shirt zwart!

 • KOOP NU het Liverpool Reflective T-shirt rood!

 • Our LFC tattoos around the world by Kim Olthof

 • Volg ons op Twitter!

  • The Dutch Branch sponsors

  • Print Consult biedt u een single stop mogelijkheid voor al uw mediaproducties. Wij plaatsen uw opdrachten bij de juiste leveranciers. Met de technische mogelijkheden die aansluiten bij uw product(en). Er wordt uitsluitend gewerkt met kwalitatief hoogwaardige producenten. Of het nu gaat om traditionele druktechnieken of de meest moderne digitale technologie. Print Consult kent de Nederlandse markt, maar ook het aanbod in andere Europese landen of zelfs wereldwijd. U profiteert maximaal van de aanwezige technische – en marktkennis en organiseert uw inkoop van drukwerk samen met Print Consult efficiënt en doeltreffend, zonder dat dit ten koste gaat van de prijs en de kwaliteit. In tegendeel! Fred Langendoen 06-52431282

   Team Wanted definitief

   Ooit als familiebedrijf begonnen. Inmiddels vormen we een grote groep van specialistische bureaus. Maar ons streven naar continue verbetering is onveranderd. Niet alleen roepen, maar ook vooral doen, is hoe het zich uit in al onze projecten die wij keer op keer met onze mensen realiseren.

   Cafe van Miltenburg

   Bij Cafe van Miltenburg in Bilthoven bent u altijd welkom voor lunch, diner, avondje uit of een knal feest. Ook zijn er regelmatig evenementen met live muziek.

   Kennedys Cleaning

   Schoonmaakbedrijf Kennedy’s Cleaning is een jong en ambitieus bedrijf met enthousiaste medewerkers. Wij garanderen u te allen tijde absolute tevredenheid over de geleverde diensten.

  • The Dutch Branch oprichters

  • Joe Corrigan en Mike Kennedy hebben samen de beste en meest toegewijde Liverpool FC Supporters Club van Nederland opgericht. Zij hebben er voor gezorgd dat vele Nederlandse supporters van "The Reds" voor een goede prijs kunnen overnachten in uitstekende hotels en appartementen in het centrum van Liverpool en de meest spectaculaire wedstrijden van Liverpool FC op Anfield Road kunnen bijwonen. Helaas heeft Joe ons in 2010 verlaten, maar zijn naam zal middels de Supporters Club ''The Dutch Branch" voor altijd voortleven.

 • Archief

  Copyright © 1996-2023 . All rights reserved.
  Theme by De Graaff Media Design based on Next iDream | Powered by WordPress