Tot grote tevredenheid van de vele meegereisde Dutch Branch leden, bleek ook zaterdag weer dat de onstuitbare vorm van Luis Suarez maar blijft aanhouden. Ook tegen Fulham speelde de Uruguayaanse spits weer geweldig. Met twee doelpunten en vele geweldige acties was hij de grootste plaag voor de zwak ogende Fulham verdediging.

Onder leiding van coach Brendan Rodgers nam aanvoerder Steven Gerrard, samen met de uitstekend spelende Braziliaanse aanvallende middenvelder Coutinho en het super spitsenkoppel SAS (Sturridge and Suarez) Liverpool op sleeptouw. Samen zorgde ze voor een geoliede en dominante rode machine. De honger naar de bal spatte er bij tijd en wijle van af.

Suarez scoorde eigenlijk drie keer, echter kwam het eerste doelpunt in de 23e minuut op naam van Fulham speler Amorebieta. De ongelukkig spelende verdediger raakte de bal nog, voordat Fulham doelman Maarten Stekelenburg door zijn oud ploeggenoot (via een kopbal) werd gepasseerd.

Drie minuten later op bijna identieke wijze werd de Suarez show even onderbroken. De volledig vrijstaande Martin Skrtel kopte uit een voorzet van captain Gerrard de 2-0 tegen de touwen. Voor Liverpool was dit niet genoeg, want in de 36e minuut was het weer Suarez, die op aangeven van Jordan Henderson een Liverpool aanval technisch perfect afrondde.

Na de rust, in de 53e minuut maakte Suarez ook nog de 4-0. De slordig verdedigende Kieran Richardson werd van de bal gezet door Gerrard, die Suarez inspeelde, en zo kon de Uruguayaan na uitstekend afwerken alweer zijn achtste competitiedoelpunt in zes wedstrijden vieren.

Fulham, dat zich op Anfield Road letterlijk naar de slachtbank liet leiden, heeft zichzelf een uitermate slechte dienst bewezen. De nu al tegen degradatie vechtende Cottagers toonden weinig lef, inzet en passie en kwamen in de eerste helft niet verder dan een schot van Dimitar Berbatov, die met de buitenkant van zijn voet doelman Simon Mignolet probeerde te passeren. Hierin faalde hij echter jammerlijk.

De ijzersterk spelende Reds, zijn de grote winnaar van deze speelronde. Door een gelijkspel van Chelsea en verlies van Arsenal en Tottenham staat Liverpool net achter koploper Arsenal (verschil slechts 2 punten) op een mooie tweede plaats van misschien wel de sterkste competitie ter wereld.

Liverpool coach Brendan Rodgers zei na afloop dat hij erg tevreden was met het vertoonde spel. “Toen ik hier kwam , was er een bepaalde kwetsbaarheid en nervositeit voor dit soort wedstrijden”. “Nu is er echt de benodigde focus en op mentaal vlak zijn de spelers erg gegroeid de afgelopen maanden. We worden steeds meedogenlozer en kennen geen genade voor de tegenstander in wedstrijden zoals deze”

Martin Jol, voormalig trainer van Suarez, was voorafgaand en na afloop van de ” Suarez show”, lyrisch over zijn oud speler. Echter betekent het sterke optreden van Suarez misschien wel dat Anfield Road het laatste stadion is geweest, waar Martin Jol als trainer van Fulham in de dug out heeft gezeten.

 

The Luis Suarez Show 2. Every home game. Tickets available at The Dutch Branch

The Luis Suarez Show. Every home game. Tickets available at The Dutch Branch

 

Tickets voor “The Luis Suarez Show”

Lees hier meer hoe u complete arrangementen voor The Luis Suarez Show kunt reserveren.

Let op: Wacht niet te lang, want het zou toch zonde zijn als u tijdens uw bezoek aan Liverpool The Luis Suarez Show zou missen, toch?