Beste Liverpool Supporters,

De transfer deadline day is nu afgelopen in Engeland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Nederland.

Wat is er gebeurd bij Liverpool F.C. en wat zou er nog kunnen komen…

Alex Oxlade-Chamberlain

Liverpool FC heeft op 30-08-2017 de komst van Alex Oxlade-Chamberlain afgerond.
Oxlade-Chamberlain zou naar verluid voor zo’n €42.000.000 door Liverpool gekocht zijn van Arsenal.
De Engelse international heeft een langdurige contract getekend bij Liverpool nadat hij medisch gekeurd werd door de medische-staf van Liverpool op het St George’s Park, omdat Alex de komende dagen met het nationale team van Engeland voor de kwalificatie van het WK in Rusland volgend jaar zal spelen.

Oxlade-Chamberlain heeft tot zover 132 Premier League duels gespeeld voor Arsenal gedurende zijn 6 jaar in het noorden van Londen. Daarnaast is hij tot nu toe 27 keer uitgekomen voor de nationale team van Engeland.
De middenvelder, is de vierde speler die Jürgen Klopp aan de selectie van Liverpool heeft kunnen toevoegen voor dit seizoen deze zomer (Solanke, Salah en Robertson).
Met deze versterkingen neemt Liverpool deel aan drie Engelse competities en de Champions League.

Mamadou Sakho

Mamadou Sakho is definitief naar het Crystal Palace van Frank de Boer verhuisd.
De Franse international verhuist naar naar Selhurst Park na 80 wedstrijden in vier jaar tijd gespeeld te hebben namens The Reds.
Sakho’s eerste optreden namens Liverpool in Premier League verband, speelde hij tegen Swansea City in 2013. Dit was het seizoen waar Liverpool met Suarez, Sturridge en Gerrard als 2e eindigde in de competitie. Sakho zou dat jaar 17 keer spelen onder de leiding van voormalige manager Brendan Rodgers.

De centrale verdediger, scoorde 3 keer namens Liverpool. In zijn laatste wedstrijd namens Liverpool in de Premier League, scoorde hij tegen Everton in April 2016. In datzelfde seizoen speelde Sakho tot de halve finale van de Europa League omdat hij ten onrechte beschuldigd werd (dit werd na het seizoen pas bekend gemaakt) door de UEFA voor dopinggebruik in de achtste finale van de Europa League tegen Manchester United.

Sinds December 2016 speelde Sakho voor Crystal Palace op huurbasis na een veel besproken conflict te hebben met manager Jürgen Klopp.
De club bedankte Sakho voor zijn diensten vandaag en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière. Hetzelfde geldt ook voor The Dutch Branch.

1477a1e2ab46e06a20acdfc9d1ccddf2

Divock Origi

Liverpool FC maakte gisteren bekend dat Divock Origi per direct verhuurd zal worden naar het Duitse VFL Wolfsburg.

De Belgische internationale aanvaller zal de gehele 2017-18 campagne in de Bundesliga spelen nadat een tijdelijke huurovereenkomst bereikt was met beide clubs op transfer deadline day.
De 22-jarige, die in 2014 gekocht werd van Lille en het gehele 2014/2015 seizoen nog op huurbasis speelde bij Lille, heeft tot zover 21 doelpunten gescoord in 77 wedstrijden voor The Reds.

160916-162-Chelsea_Liverpool-e1489221285613

Philipe “Little Magician” Coutinho

De soap tussen Liverpool en F.C. Barcelona lijkt voor deze zomer bijna voorbij te zijn.
De transfermarkt in Spanje zal vanavond om 23:59 uur sluiten.
Het is onwaarschijnlijk dat Liverpool, Coutinho nog naar F.C. Barcelona zal laten gaan vandaag.
Als Coutinho nu nog blijft dan heeft hij zelf nog wel wat uit te leggen aan de fans van Liverpool nadat hij een transferverzoek bij de club had ingediend op de dag dat FSG publiekelijk bekend gemaakt had aan zijn fans dat Coutinho niet te koop was…

coutinho-captain

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”