2014 is tot nu toe een bewogen jaar voor Liverpool. Na het net mis lopen van de titel en het vertrek van sterspeler Luis Suarez is Liverpool in 2014 erg actief op de transfer markt. Spelers komen en gaan en dagelijks zijn er weer nieuwe Liverpool transfer geruchten.

Met een aantal goede versterkingen hopen we dat Brandan Rodgers volgend jaar de titel weet binnen te slepen voor The Reds. Het belangrijkste is dat de beste spelers worden behouden en dat de selectie in de breedte wordt aangevuld met kwaliteitsspelers. De volgende spelers zijn vanaf volgend seizoen op Anfield Road te bewonderen:

Dejan Lovren van Southampton

Dejan Lovren is speler van Liverpool. Voor 30 miljoen euro komt de Kroatische verdediger over van Southampton. Hij tekent een contract voor 4 jaar. De 25-jarige Kroaat begon zijn carrière bij Dinamo Zagreb, daarna speelde hij vanaf 2010 voor Olympique Lyon. Die club verkocht hem in 2013 aan Southampton.

Adam Lallana van Southampton

In navolging van Rickie Lambert vervolgt ook middenvelder Adam Lallana zijn loopbaan op Anfield Road. De 26-jarige international komt net als Lambert ook over van Southampton. Met de transfer is maar liefst 31 miljoen euro gemoeid.

Rickie Lambert van Southampton

Liverpool neemt Rickie Lambert over van Southampton. De aanvaller tekent een contract voor 2 jaar. Liverpool betaald ongeveer 5 miljoen euro plus bonussen voor de transfer van de Engelse international, die geboren is in Liverpool en tot zijn vijftiende in de jeugd van ‘The Reds’ speelde.

Emre Can van Bayer Leverkusen

The Dutch Branch verwelkomt de 20 jarige Duitse voetballer Emre Can. Hij maakt de overstap van Leverkusen naar The Reds. De oud speler van Bayern München had een clausule in zijn contract op laten nemen, dat hij voor 12 miljoen euro naar een buitenlandse club mocht vertrekken.

Alberto Moreno van Sevilla FC

De 21-jarige verdediger komt over van het Spaanse Sevilla FC voor maar liefst 18 miljoen euro. Hij wordt gehaald voor met name de linksback positie. Alberto Moreno zat bij de voorselectie van het Spaanse elftal voor het WK in Brazilië, maar hij viel op het laatste moment af.

Lazar Markovic van Benfica

De 20-jarige Servische international komt over van het Portugese Benfica voor maar liefst 20 miljoen pond. Deze groeibriljant begon zijn carriere bij Partizan Belgrado en scoorde tot dusver 18 goals in 72 wedstrijden. Rui Costa, oud speler van onder meer Fiorentina en AC Milan denkt dat Markovic niet alleen een aanwinst zal zijn voor Liverpool, maar voor de hele Premier League.

Kevin Stewart van Tottenham Hotspur

De eveneens 20-jarige verdediger Kevin Stewart komt transfervrij over van het Londense Tottenham Hotspur

The Dutch Branch verwelkomt de nieuwe aanwinsten en wil ze heel veel succes wensen op Anfield! Laten we hopen dat ze ons kunnen helpen om aankomend seizoen 1 plaatsje hoger te eindigen dan on het seizoen 2013/2014.

Spelers die in 2014 hun heil ergens anders gaan zoeken zijn:

Luis Alberto – Malaga (verhuurd)
Iago Aspas – Sevilla (verhuurd)
Villyan Bijev – Slavia Sofia (transfervrij)
Jordon Ibe – Birmingham City (verhuurd)
Michael Ngoo – Niet bekend
Craig Roddan – Niet bekend
Stephen Sama – Niet bekend
Jakub Sokolik – Yeovil Town (transfervrij)
Luis Suarez – Barcelona +/- £75 miljoen pond
Andre Wisdom – West Bromwich Albion (verhuurd)

The Dutch Branch wenst ook deze spelers veel succes toe in het nieuwe seizoen.

YNWA

The Dutch Branch