Door een 2-2 gelijkspel uit bij Newcastle United, heeft Liverpool de koppositie in de Premier League niet weten te behouden. Arsenal, dat met 4-1 won van Norwich City, gaat nu alleen aan kop.

Over de hele wedstrijd gezien was Liverpool de bovenliggende partij. Zeker in de tweede helft had Liverpool het verschil moeten maken. Newcastle United verdediger Yanga Mbiwa kreeg al in de 41e minuut een terechte rode kaart, voor een overtreding op Luis Suarez in het strafschopgebied. De benutte penalty van Steven Gerrard bleek niet genoeg om de 3 punten mee naar Liverpool te nemen. De ploeg uit Newcastle waar zowel Krul als Anita voor in actie kwamen hield met 10 man knap stand en Liverpool kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Yohan Cabaye zette Newcastle United in de 23e minuut nog wel op voorsprong. Met een knap afstandsschot van wel 30 meter passeerde de Franse middenvelder Liverpool doelman Mignolet. Net voor de thee maakte The Reds, via de penalty van Gerrard gelijk. De penalty betekende voor Gerrard weer een mijlpaal in zijn toch al imposante carrière. Het was alweer zijn 100e Premier League doelpunt, die hij maakte in maar liefst 449 wedstrijden voor Liverpool.

Tegen de 10 van Newcastle kwam Liverpool in de 56e minuut nog op achterstand te staan ook. De ingevallen Newcastle verdediger Paul Dummet schoot uit een afgemeten voorzet fraai binnen. Het was te danken aan het ” SAS” duo (Suarez And Sturridge) dat Liverpool nog langszij kwam. De Uruguayaanse spits deed het knappe voorbereidende werk en gaf een prachtige voorzet op de Engelsman, die van dichtbij kon inkoppen.

Suarez was nog dicht bij een derde treffer, maar zijn knappe schot ging helaas net over het doel van Tim Krul. Liverpool is na dit teleurstellende gelijkspel de koppositie kwijt geraakt aan rivaal Arsenal. Ook de andere rivaal, Chelsea heeft een punt meer en staat na dit weekend 1 plek boven The Reds.