Beste Liverpool FC vrienden,

Sinds een paar dagen is de laatste wedstrijd van The Reds tegen Crystal Palace compleet uitverkocht. Kaarten worden inmiddels al doorverkocht voor bedragen van 600 pond of meer. De reden van de populariteit van deze wedstrijd is dat Liverpool icoon en huidige aanvoerder van The Reds, Steven Gerrard zijn laatste premier league wedstrijd speelt in het shirt van Liverpool.

Inmiddels horen we via verschillende media het nieuws dat er ook al naar mogelijkheden wordt gekeken om Gerrard te huren in de periode dat de competitie in de buitenlandse competitie waar hij heen gaat stil ligt. Los Angeles Galaxy is vermoedelijk de nieuwe club van Gerrard en de competitie waar die club in speelt (de Amerikaanse MLS) loopt niet gelijk met de premier league. Of dat gaat lukken, dat moeten we nog afwachten, maar dat het laatste seizoen is aangebroken voor de Liverpool legende, dat is zeker.

De middenvelder (34 jaar) komt voort uit de eigen jeugd van The Reds en speelde gedurende zijn carriere nog nooit voor een andere club. Gerrard won met Liverpool sinds zijn debuut in 1998 meerdere prijzen, met als hoogtepunt het winnen van de Champions League in 2005 na een waanzinnige finale tegen AC Milan.

Stevie G, zoals hij ook vaak wordt genoemd oor de fans speelde tot nu toe 695 duels voor The Reds en maakte daarin 180 doelpunten en dat kunnen er natuurlijk nog meer worden. Want dit zei Gerrard bij de mededeling van zijn vertrek.

”Vanaf nu tot aan de laatste trap van het seizoen zal ik net zo gemotiveerd zijn als ik altijd ben geweest. Het is mijn diepste wens om ooit weer terug te keren bij Liverpool. In welke rol dan ook. Het is een voorrecht geweest om voor Liverpool en de fans te spelen en aanvoerder te zijn geweest van deze club. Ik koester elke seconde”, aldus Gerrard.

Wij kunnen maar aan één ding denken de laatste dagen. The Daily Telegraph denkt overigens hetzelfde. Zie daarvoor de foto hieronder.

YNWA,

The Dutch Branch