Beste Liverpool FC vrienden,

In zes dagen tijd werden er door Liverpool 4 punten verzameld in de Premier League. Eerst werd er op 21 december thuis tegen Arsenal gelijk gespeeld met 2-2, waar een overwinning verdiend was geweest voor The Reds. Waar The Reds vorig jaar veel te sterk waren voor Arsenal en er met 5-1 gewonnen werd, zat het de ploeg van Rodgers niet mee. Na de prachtige 1-0 in de 45e minuut van Coutinho kwam Liverpool ondanks het goede spel op een 1-2 achterstand. Gelukkig was het Skrtel die met een prachtige kopbal de verdiende gelijkmaker maakte in de blessuretijd.

Na het gelijkspel tegen Arsenal stond op boxing day de uitwedstrijd tegen Burnley op het programma. Door een nette goal van Raheem Sterling op aangeven van Philippe Coutinho sleepte The Reds de belangrijke drie punten uit de strijd. Er werd gewonnen met 0-1. Door de overwinning staat Liverpool na 18 speelrondes op de negende plek met 10 punten achterstand op de nummer 3 Manchester United. De koppositie is inmiddels te ver weg. De achterstand op koploper Chelsea is maar liefst 20 punten.

Speelrondes 17 en 18 betekenen natuurlijk ook weer de 17e en de 18e vraag van de Liverpool FC fan quiz. Door de drukke decembermaand en de kerstdagen komen de vragen voor speelrondes 17 en 18 met enige vertraging.

Wat moet je doen om mee te doen met de quiz?
Voor het begin van iedere speelronde in het seizoen 2014/2015 zal er op de site van The Dutch Branch een Liverpool FC vraag komen te staan. Gedurende het seizoen dien je in een Word bestand bij te houden wat het antwoord op de vraag is voor die betreffende speelronde.

Wat moet ik doen na de laatste speelronde en wat kan ik winnen?
Aan het eind van het seizoen als alle speelrondes voorbij zijn, dan mail je het Word bestand met daarin al je antwoorden naar dutchbranch@hotmail.com. De deelnemer die de meeste vragen goed heeft wint een prachtig Liverpool FC wedstrijdshirt en gaat ervandoor met nog veel belangrijker natuurlijk; de titel “Grootste Liverpool FC kenner 2014/2015”.

The Dutch Branch Liverpool FC fan quiz is powered by:

Speelronde 17

Zondag 21 december, Liverpool FC – Arsenal

De huidige stand op de ranglijst geeft weinig vertrouwen op een situatie waarin Liverpool meestrijdt om het kampioenschap in de Premier League. In het verleden is dat wel anders geweest.

Vraag: Hoeveel kampioenschappen op het hoogste Engelse niveau heeft Liverpool FC tot op heden in de wacht gesleept? En welke positie wordt hiermee ingenomen op de lijst van meeste kampioenschappen op het hoogste niveau in Engeland?

Speelronde 18

Vrijdag 26 december, Burnley FC – Liverpool FC

Tegenstander op 2e Kerstdag, Boxing Day, was Burnley. De voormalige werkgever van onder andere Marco Gentile staan bekend als ‘The Clarets’.

Vraag: In welk seizoen was Liverpool niet actief in de hoogste Engelse divisie en werd Burnley kampioen van Engeland?

Wij wensen je dit seizoen veel succes met het beantwoorden van de quiz vragen!

YNWA,

The Dutch Branch