Zondagmiddag hebben The Reds een spectaculaire 3-5  zege geboekt bij het Stoke City van Erik Pieters en van oud Liverpool spelers Peter Crouch en Charlie Adam. Natuurlijk was bij Liverpool de Uruguayaanse spits Luis Suarez weer de grote man. Met twee doelpunten en zeer goed aanvallend spel was hij weer heel belangrijk voor The Reds.

Liverpool kwam na 5 minuten op voorsprong, toen Stoke City verdediger Ryan Shawcross een schot van Cissokho van richting veranderde, City doelman Jack Butland was vervolgens kansloos en zo stond al snel de 0-1 op het scorebord. Kort daarna verdubbelde Suarez de voorsprong na geklungel door de defensie van Stoke. Waar iedereen bij Liverpool na de 2-0 dacht dat de zege al binnen was, dachten oud Liverpool spelers Crouch en Adams daar anders over. Beide spelers scoorden nog voor de rust zeer mooie goals en zo kwam Stoke nog voor de rust op gelijke hoogte met Liverpool.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Raheem Sterling een strafschop na een lichte overtreding van Iers international Marc Wilson op de snelle aanvaller van Liverpool. De strafschop werd natuurlijk benut door onze aanvoerder “red machine” Steven Gerrard.  Zo kwam Liverpool  aan het begin van de tweede helft op voorsprong. Deze voorsprong werd in de 70e minuut verdubbeld door Suarez na een prachtige assist (met buitenkant links) van de ingevallen spits Daniel Sturridge.

Stoke City gaf echter niet op en de ploeg van trainer Mark Hughes kwam kort voor tijd terug in de wedstrijd door Jonathan Walters, hij scoorde met een zwak ingeschoten schot de 3-4. Lang duurde de hoop op de gelijkmaker echter niet, want het was dit keer niet Suarez, maar de andere helft van het SAS duo, Daniel Sturridge die op aangeven van Suarez de eindstand bepaalde op 3-5 na een knappe goal.

Door de overwinning klimt Liverpool naar de vierde plaats in de Premier League.

Arrangementen inclusief tickets reserveren?

Lees hier meer hoe u complete Liverpool arrangementen met tickets voor de wedstrijden op Anfield Road kunt reserveren.

Let op: Wacht niet te lang, want het zou toch zonde zijn als u tijdens uw bezoek aan Liverpool het mooiste wat Liverpool te bieden heeft zou missen, toch?

The Dutch Branch