Beste Liverpool supporters,

Liverpool heeft de koppositie veroverd in de Premier League. Onze ploeg van trainer Kloppo hield weinig heel van Watford: 6-1. ‘The Reds’ profiteerde zo optimaal van het puntenverlies van Manchester City (1-1 Middlesbrough) en Arsenal (1-1 Tottenham Hotspur) eerder deze speelronde.

Watford had de voorgaande drie competitieduels geen tegendoelpunt hoeven incasseren, maar was kansloos tegen ons oppermachtig Liverpool. Aan de hand van de uitblinkers Philippe “Little Magician” Coutinho en Roberto “Bobby” Firmino trokken ‘The Reds’ het initiatief al snel naar zich toe. Toch hield Watford 26 minuten stand, mede door puik keeperswerk van Heurelho Gomes. De oud-doelman van PSV werd na 26 minuten toch gepasseerd. Uit een hoekschop van Coutinho kopte Sadio Mané raak: 1-0. Drie minuten later maakte Coutinho er 2-0 van. De Braziliaanse spelmaker haalde uit vanaf een meter of twintig en zag zijn droge knal achter Gomes eindigen. Een rake kopbal van Emre Can zorgde ervoor dat het duel al voor rust was beslist. Gomes stond toen overigens niet meer binnen de lijnen, want hij raakte vlak na de 2-0 geblesseerd na een botsing met James Milner en moest zich laten vervangen door Costel Pantilimon.

In de tweede helft gingen ‘The Reds’ rustig door met scoren. Na twaalf minuten tikte Firmino bij de tweede paal raak. Drie minuten later stelde Firmino ploeggenoot Mané in staat zijn tweede van de middag te maken. Direct daarna ging Mané naar de kant en werd vervangen door Georginio Wijnaldum.

Bij Watford waren er basisplaatsen voor Nordin Amrabat en Daryl Janmaat. Voor rechtsachter Janmaat was het zijn eerste basisplaats nadat hij eind september een schouderblessure opliep. Het duo was er samen verantwoordelijk voor dat de gasten een kwartier voor tijd wat terugdeden. Na een combinatie van de twee via de rechterkant, schoof Janmaat met zijn linkervoet de bal in de verre hoek: 5-1. Het betekende zijn eerste goal voor Watford in de Premier League. Het slotakkoord was voor Wijnaldum, die in blessuretijd zijn eerste Liverpool doelpunt maakte naar aanleiding van  een rebound op een inzet van Daniel Sturridge binnenschoot: 6-1.

stand-pl

 

Zoals al aangegeven, speelden Manchester City en Arsenal eerder deze speelronde gelijk. Liverpool grijpt daardoor de macht in de Premier League. De ploeg van Kloppo heeft na elf wedstrijden 26 punten en heeft één punt voorsprong op Chelsea. Manchester City en Arsenal volgen met 24 punten.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

Zie hier de statistieken.

stats

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”