Beste Liverpool Supporters,

De kersverse aankoop van The Reds was vandaag aanwezig bij de wedstrijd Liverpool -Leicester City om zijn nieuwe club in actie te zien.

VVD

Ook de fans verwelkomen VVD bij zijn nieuwe club.

VVD Banner

Liverpool – Leicester City

Liverpool begon de wedstrijd op zoek naar een tweede thuisoverwinning in vijf dagen tijd; ze waren echter verbluft achtergelaten met nauwelijks twee minuten verstreken op Merseyside na een fout van Matip.

De doorgestuurde pass van Vicente Iborra kwam aan bij Ryad Mahrez in de zestien, achter de defensie van The Reds. De aanvaller stuurde de bal terug voorlangs het doel van Loris Karius in het pad van Jamie Vardy, die vanaf zes meter voor de doellijn de bal in het dak van het Kop-eindnet schoof.

De gastheren waren misschien geschrokken, maar ze herstelden bijna gelijkheid toen Salah de pass van Mane beheerst kon aannemen voordat hij de bal wijd van een inmiddels verslagen Kasper Schmeichel schoot.

Even later werd de Egyptenaar door Milner’s pas voorwaarts de ruimte in gestuurd, hoewel hij werd gedwarsboomd door de uitstekende sliding van Maguire.

Hierna verwarmde Philippe “Little Magician” Coutinho’s knappe dribbel en schot de palmen van Kasper Schmeichel voordat Mane de levering van Andy Robertson pass aan de linkerkant in het doel schoot, alleen om zijn vieringen te laten afkappen door de blik van een opgeheven vlag.

Toen, op 20 minuten speeltijd, dreigde Salah nog een keer, een een-twee te spelen met Roberto Firmino om in het zestienmeter gebied te glijden, om vervolgens zijn poging te gestopt te zien worden door Schmeichel.

De Leicester-doelman werd vervolgens in actie geroepen door Firmino’s neergestorte poging vanaf de rand van het strafschobgebied te pareren voordat Joe Gomez met een borst aanname en volley het dak van het net bijna wist te bereiken.

Maar de bezoekers waren in staat gesteld door The Reds om de rest van de eerste helft zonder zorgen te zien en gingen terug naar de kleedkamers in voordeel…

Liverpool begon de tweede helft assertief en met deze druk op de tegenstander werd na zeven minuten eindelijk de gelijkmaker op het scorebord gezet. Salah greep zijn 22e doelpunt dit seizoen.

Mane en Salah

De slimme achterhiel van Mane vond de nr. 11 in het strafschopgebied en hij stapte majestueus opzij voorbij Wilfred Ndidi voordat hij verder doorliep en de bal door de benen van Schmeichel schoot.

Mo

The Reds waren echter nog niet klaar met deze wedstrijd en Salah veroorzaakte opnieuw ravage tegen Leicester City toen hij in het zestienmeter gebied rende en een poging deed om de bal over Schmeichel te schieten na een pass van Coutinho, maar de bal belanden op het dak van het net.

The Foxes kwamen dichtbij het opnieuw winnen van de voorsprong toen Ndidi een schot uit de corner losten die op een afstand van een centimeter naast de paal ging nadat de bal op de tweede lijn beland was.

Toen het spel zijn laatste straat inging, werd Alex Oxlade-Chamberlain het veld ingebracht voor Mane. Coutinho werd ingesloten vanaf links om een schot te laten blokkeren door de handschoenen van Schmeichel.

Het verzet van Leicester werd echter een tweede keer afgebroken toen Salah opnieuw toesloeg met nog 13 minuten te gaan op het scorebord.

Reds

Door Milner’s pass aan te nemen met zijn rug naar het doel op de rand van het strafschopgebied en vervolgens Maguire verslagen op de grond achter te laten, veegde de Egyptenaar de bal langs Schmeichel in de korte hoek.

Mo Salah

De mannen van Claude Puel toonden wat late druk op het doel van hun tegenstander, maar Liverpool had genoeg gedaan om het kalenderjaar af te sluiten met een winst.

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd

Burnley – Liverpool

The Reds zullen met een nachtzoen Oudjaarsavond met het gezin moeten gaan vieren.
Op Maandag 01-01-2018 om 16:00 uur (NL-tijd) trappen The Reds het nieuwe jaar af bij Burnley.

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”