Een nachtmerrie noemde Wayne Rooney het. Zondag 16 maart 2014 gaat de boeken in als de dag waarop The Reds The Mancunians tot op het bot vernederde in hun eigen stadion, Old Trafford.

Liverpool veel sterker

Twee keer scoorde onze Red Machine en captain Steven Gerrard uit een penalty en een keer scoorde Luis Suarez met een geplaatst schot. De uitslag had nog vele malen groter kunnen zijn als Liverpool iets scherper was geweest en Gerrard zijn derde penalty ook nog had benut.

Eigenlijk had Liverpool de gehele wedstrijd het beste van het spel en was veel sterker dan Manchester United. Echter werd er pas gescoord in de dertigste minuut. Een actie van Suarez werd afgestopt door de hand van United verdediger Rafael. De bal ging op de stip. Gerrard schoot de penalty feilloos binnen.

Speldenprikjes van United

Ondanks de aanwezigheid van Rooney, Mata en van Persie wist United weinig kansen te creëren. Er waren een paar speldenprikjes van United via Robin van Persie, maar het stelde maar weinig voor. ook Rooney en Mata kwamen amper in het spel voor.

Dit kwam helemaal goed tot uiting in de eerste minuut van de tweede helft. Zonder dat ook maar één “Red Devil” de bal had geraakt lag de bal alweer op de penaltystip. De zeer matig spelende United verdediger Phil Jones maakte een domme overtreding op Joe Allen, waarna Gerrard zijn tweede penalty van de middag verzilverde.

Manchester United de weg kwijt

Manchester United was helemaal de weg kwijt en wist niet meer wat het met de situatie aan moest. De aanvallers van Liverpool profiteerde daar optimaal van en werden steeds weer gevaarlijk. De verdediging van United zag er keer op keer niet goed uit en konden het SAS duo en Sterling alleen maar afstoppen met overtredingen.

Dit resulteerde al snel in alweer de derde penalty van de middag. Vidic haalde SAS spits Sturridge neer in het strafschopgebied. De Servische verdediger kreeg een directe rode kaart (alweer zijn vierde rode kaart uit zijn carrière tegen Liverpool) en de bal ging voor de derde keer op de stip. Dit keer miste Gerrard, de paal stond in de weg en zo bleef het 0-2.

Aan het eind van de tweede helft zorgde de andere helft van het SAS duo (Suarez) ervoor dat de vernedering compleet werd. Hij scoorde op aangeven van Sturridge voor de 0-3. De 0-3 betekende alweer zijn 25e treffer van dit Premier League seizoen.

Nog maar 4 punten achter op Chelsea

Door de winst is de achterstand op koploper Chelsea nog maar 4 punten. Liverpool heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan Chelsea en de ploeg van Mourinho komt nog op bezoek op Anfield.

The Dutch Branch

The boys coming up the hill!