Beste Liverpool FC vrienden,

Met nog 15 dagen te gaan, voordat Frankrijk tegen Roemenië het Euro 2016 zal gaan aftrappen. Zijn onze spelers volop bezig met de voorbereiding voor het nationale team waar ze voor uit zullen gaan komen.

Mamadou Sakho en Dejan Lovren zijn er helaas niet bij.

Mamadou Sahko zit zijn schorsing uit die hij opgelegd heeft gekregen door de UEFA naar aanleiding van het dopinggebruik die bij hem geconstateerd was, in de achtste finale van de Europa League tegen ‘our greatest foe’.

Dejan Lovren ‘clasht’ met de bondscoach van Kroatië Ante Cacic.
De tabloids zeggen dat Lovren niet mee gaat naar aanleiding van een akkefietje die hij gehad heeft met Cacic. Hij zou zichzelf te goed vinden om gewisseld of niet opgesteld te worden in het nationale team. Deze uitspraak zou in het verkeerde keelgat geschoten zijn bij Cacic waardoor er een ruzie is ontstaan tussen Lovren en Cacic.

Wie zijn er dan wel bij?

Roy Hodgson heeft de volgende spelers die bij Liverpool spelen opgenomen in de Engelse selectie: Nathaniel Clyne, Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner en Daniël Sturridge.

Ook de Belgische selectie die op het Euro 2016 aanwezig zal zijn kent een aantal spelers die wij kennen van Liverpool FC. Dit zijn: Simon Mignolet, Divock Origi en Christian Benteke.

Wales, die voor het eerst in de geschiedenis van de voetballerij deelneemt aan het EK, heeft twee spelers die wij in onze selectie hebben zitten van Liverpool F.C. die dus in Frankrijk aanwezig zullen zijn. Dit zijn: Danny Ward en Joe Allen.

Onze vedette Martin Skrtel zal de verdediging van Slowakije gaan versterken op het EK.

Emre Can, die vorige maand in de Liverpool Echo Arena verkozen werd tot ‘Young player of the season’ zal de selectie van de huidige Wereld Kampioen gaan versterken.

Laten we hopen dat onze Reds zullen gaan schitteren in Frankrijk volgende maand.

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA “