The Reds hebben zaterdag voor het eerst sinds lange tijd puntverlies geleden op Anfield Road. Zoals altijd waren er weer vele Dutch Branch leden bij de wedstrijd aanwezig. Zij waren ooggetuigen van een spectaculair gelijkspel tegen een Nederlands getint en sterk spelend Aston Villa. Na 90 minuten bloed, zweet, tranen en spanning stond de eindstand van 2-2 op het scorebord.

Aston Villa, speelde met aanvoerder Ron Vlaar, de sterk spelende Karim El Ahmadi en de van FC Groningen overgekomen Leandro Bacuna in de basis. De ploeg uit Birmingham had in de eerste 45 minuten het beste van het spel en kwam zeer verrassend op een 0-2 voorsprong, door goals van Andreas Weimann en Christian Benteke. Laatst genoemde kon vrij inkoppen, nadat de Belgische Liverpool doelman Simon Mignolet een bal verkeerd inschatte.

Net voor de thee kwam Liverpool nog terug in de wedstrijd, door een knappe goal van “SAS” spits Daniel Sturridge. De goal van Sturridge was mooi, maar de assist van Jordan Henderson was misschien nog wel veel mooier. Met een magistrale voetbeweging zette hij Sturridge  vrij voor de goal en zo gingen The Reds met een beter gevoel de kleedkamer in.

In de tweede helft ging Liverpool nadrukkelijk op zoek naar de 2-2. Na een overtreding op de hardwerkende, maar onfortuinlijke Suarez kreeg Liverpool een penalty, welke natuurlijk werd verzilverd door “The Red Machine” Steven Gerrard. Helaas voor iedereen die Liverpool een warm hart toedraagt bleef het hierbij.

Door het gelijkspel ziet Liverpool de achterstand op koploper Arsenal, dat met 2-0 won van Fulham, groeien tot acht punten. Met 43 punten uit 22 duels staat Liverpool op de vierde plaats.

Arrangementen inclusief tickets reserveren?

Lees hier meer hoe u complete Liverpool arrangementen met tickets voor de wedstrijden op Anfield Road kunt reserveren.

Let op: Wacht niet te lang, want het zou toch zonde zijn als u tijdens uw bezoek aan Liverpool het mooiste wat Liverpool te bieden heeft zou missen, toch?

The Dutch Branch