Voor Philippe Coutinho is het dit seizoen genieten om samen te spelen met Suarez en Sturridge. Het duo presteert uitstekend. Samen zorgde ze al voor maar liefst 16 van de 21 competitiedoelpunten voor de Reds.

Philippe Coutinho houdt er van om het SAS duo van munitie te voorzien om hun kogels richting het doel af te vuren, maar wist in eerste instantie niet zo goed wat hij moest denken van de bijnaam die Daniel Sturridge hem gaf. Sturridge noemde zijn Braziliaanse teamgenoot namelijk al snel “David Blaine”.

De kleine Braziliaan heeft het getroffen bij Liverpool en juist door de ​​fijne samenwerking met Sturridge en de Uruguayaanse ster Luis Suarez, heeft de Engelse spits hem gedoopt tot “David Blaine”. Hier hoeft Coutinho zich overigens niet voor te schamen. Het is namelijk een bijnaam die tot stand is gekomen vanwege Coutinho’s vermogen om op magische wijze kansen te creëren.

“Om eerlijk te zijn, had ik nog nooit van de naam “David Blaine” gehoord! Maar als ik me niet vergis is hij een magiër. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat het Sturridge het dus goed bedoeld.

“Daniel is een geweldig persoon en een fantastische speler. Daarnaast is hij ook leuk in de omgang. Voor, tijdens en na de wedstrijden en trainingen hebben we vaak de grootste lol”. “De sfeer in het team is heel erg goed. Zowel op en naast het veld vormen we echt een eenheid”. “We hebben een goede band en dat maakt ons sterker.”

Coutinho begon tegen Fulham voor het eerst sinds 16 september in de basis. The Reds wonnen eenvoudig met 4-0 en Coutinho is blij om weer met het SAS koppel samen te kunnen spelen. “Het is echt heerlijk om met ze te spelen. Ze zijn altijd in beweging, zien de ruimtes en scoren vaak. Ik ben erg blij om met hun beide te spelen.”

“Maar het is natuurlijk niet alleen het SAS koppel. Het draait om het hele team. Het zijn allemaal grote spelers en ik ben erg blij dat ik ​​deel uitmaak van deze groep. Het is een uitstekend team.”