REISVERSLAG LIVERPOOL FC – SWANSEA CITY

Liverpool FC SC the Dutch Branch is de grootste en belangrijkste fanclub in Nederland. Tevens is de Dutch Branch de enige fanclub in Nederland die direct kaarten ontvangt van Liverpool FC. Hierdoor hebben supporters in Nederland dan ook de uitgelezen mogelijkheid om hun helden van Liverpool te kunnen bewonderen tijdens een wedstrijd op het wereldberoemde voetbalveld van Anfield Road.

De Dutch Branch organiseert namelijk, tijdens elke thuiswedstrijd van ‘the Reds’, reizen naar Engeland. Deze reizen zijn inclusief verblijf in een hotel en uiteraard wedstrijdkaartjes.

Begin november 2011 organiseerde de Dutch Branch een reis voor een voetbalteam uit Nederland. Maar liefst 17 jongens van voetbalclub Westfriezen uit Zwaag vertrokken op vrijdagochtend 4 november 2011 richting John Lennon Airport. Eenmaal aangekomen op het vliegveld werd de reis vervolgd naar het verblijf voor de komende drie dagen, een gezellig hotel met pub.

Vanaf John Lennon Airport rijden continue taxi’s om mensen te vervoeren door heel Liverpool. Binnen een half uur arriveerde het voetbalteam uit Nederland dan ook bij hun verblijf in het centrum van de stad.

Bij aankomst had de eigenaar van het hotel de ‘pints of lager’ (halve liters bier) al klaar staan voor het voetbalteam uit Zwaag. De groep hief het eerste glas traditionele Engelse bier in de lucht en het voetbalweekend kon eindelijk echt gaan beginnen.

Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan de binnenstad van Liverpool. De stad is inmiddels uitgegroeid tot een wereldstad met klasse. Het staat niet alleen bekend om Liverpool Football Club, maar natuurlijk ook om de Beatles. De stad Liverpool is momenteel ook de culturele hoofdstad van Europa. Het is de stad met de meeste musea op Londen na, meer gebouwen in Georgische bouwstijl dan Bath en de grootste kathedraal van Groot Brittannië. Verder zijn er in het centrum tal van leuke winkelstraten, gezellige pubs, restaurants en discotheken. Kortom, er is van alles te doen.

In de middag brachten de spelers van voetbalclub Westfriezen uit Zwaag een bezoek aan het heilige stadion van Liverpool FC, Anfield Road. De stadiontour gaf een kijkje op het veld, de tribunes, de spelerstunnel, persruime en niet te vergeten de echte kleedkamer van het eerste elftal. Het was een indrukwekkende tour door één van de mooiste stadions van de wereld.

Nadat de avond viel over de stad, werd er lekker gegeten in een trendy restaurant. De Dutch Branch had hier speciaal een tafel gereserveerd. Tenslotte werd de eerste dag afgesloten onder het genot van vele drankjes in het bruisende nachtleven van Liverpool.

De tweede dag stond in het teken van de wedstrijd Liverpool FC – Swansea City. Maar voordat de groep naar Anfield Road vertrok, werd de dag goed begonnen met een heerlijk ontbijt. Met een English breakfast werd de kater van de afgelopen nacht bij veel jongens weggewerkt.

Nadat er een stevige bodem was gelegd voor de rest van de dag, konden er taxi’s worden besteld richting het stadion. Daar aangekomen ademde alles voetbal, Engels voetbal. Anfield Road ligt midden in een woonwijk, omringd door huizen en pubs. De Dutch Branch bracht de groep naar een bekende pub voor Liverpool-supporters, genaamd The Sandon. Hier hing een fantastische sfeer en honderden fans dronken bier ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Swansea City.

Buiten stonden allerlei kraampjes waar Liverpool FC producten werden verkocht. Ook kon op elke hoek van de straat eten en drinken worden genuttigd.

Daarna begon het voetbalteam uit Zwaag de weg naar de stoelen in het stadion. De Dutch Branch had kaarten gereserveerd op de meest fanatieke tribune van Liverpool FC, namelijk ‘The Kop’. Hier staan duizenden fans gedurende 90 minuten lang te zingen. De wedstrijd werd natuurlijk voorafgegaan door het fantastische lied ‘You’ll Never Walk Alone’.

Bij de aftrap stond er één Nederlander in de basis. Michael Vorm stond onder de lat bij Swansea City. In de daaropvolgende 90 minuten ontpopte de wedstrijd zich tot een bloedstollend gevecht tussen Liverpool FC en Swansea City. In de tweede helft viel Dirk Kuyt in bij Liverpool. Gescoord werd er uiteindelijk niet, het duel eindigde in 0-0. Maar al met al was het een fantastische ervaring.

Na de wedstrijd had de Dutch Branch opnieuw een tafel gereserveerd in een restaurant, maar dit keer wel een hele speciale. In de Jamie Carragher Sportsbar (eigendom van de speler van Liverpool FC) werd heerlijk gegeten. Ook de tweede dag werd uiteindelijk afgesloten in het bruisende nachtleven van de stad.

Tijdens het ontbijt op zondag werd er volop nagepraat over de fantastische ervaring in het indrukwekkende stadion Anfield Road. Ook diverse analyses over de wedstrijd Liverpool FC – Swansea City passeerden de revue. Het bezoeken van een wedstrijd van ‘the Reds’ was een geweldige belevenis.

Vervolgens werd de derde en laatste dag in Liverpool afgesloten in de binnenstad. Daar was de hele middag nog tijd voor winkels, restaurants, pubs en bezienswaardigheden. Uiteindelijk werden de koffers weer opgehaald bij het hotel en stonden de taxi’s alweer gereed voor vertrek naar John Lennon Airport.

Eenmaal weer op Schiphol te zijn aangekomen was iedereen een unieke en onvergetelijke buitenlandse voetbalreis rijker, mede dankzij Liverpool FC SC the Dutch Branch.

Geschreven door: Rick Boekel