Bij winst tegen Manchester City zou Liverpool samen met Arsenal op een gedeelde eerste plek in de Premier League komen te staan.  Met goed voetbal en een vroege voorsprong leek het er lang op dat Liverpool de topwedstrijd zou gaan winnen. Echter zorgde een prima keepende City doelman Hart, een dramaische arbitrage en een blunder van Liverpool doelman Mignolet ervoor dat Liverpool op 36 punten bleef staan. In plaats van eerste staat Liverpool nu vierde.

Op tweede kerstdag (Boxing Day) werd er in de Premier League volgens oude traditie weer een speelronde gespeeld. In het Etihad stadion in Manchester werd het 2-1 voor City. Liverpool was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar wist tot grote teleurstelling van de vele Dutch Branch leden de kansen niet af te maken.

Naast het niet afmaken van de kansen hielp ook het arbitrale trio niet mee. Na 20 minuten spelen werd een doelpunt van Raheem Sterling (vooral de steekpass van Suarez was geweldig) onterecht afgekeurd. Volgens de grensrechter zou het buitenspel zijn, maar Sterling stond op het moment van de spelen 1 meter voor de verdediging van City en het was dus absoluut geen buitenspel. Na deze grote blunder van de arbitrage liet Liverpool alsnog zien het meest aanspraak te maken op de overwinning. Na een prachtige combinatie tussen Henderson, Suarez, Sterling en Coutinho zette de Braziliaanse middenvelder wel de 0-1 voorsprong op het scorebord.

Voor rust kwam City uit een hoekschop op gelijke hoogte, door een knappe kopbal van de Belgische verdediger Kompany. En of dit nog niet erg genoeg was, scoorde  City spits Negredo in de blessuretijd van de eerste helft ook nog de 2-1 na een fout van doelman Simon Mignolet.

In de tweede helft kreeg Liverpool nog goede kansen. Suarez was een paar keer dreigend en Henderson was tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar helaas werd er niet meer gescoord en verloor Liverpool de topper in de Premier League met 2-1.

Door het verlies van Liverpool tegen City, gaat Manchester City (met 41 punten uit 19 wedstrijden) aan kop. City wordt door Arsenal op de voet gevolgd (met 39 punten uit 18 wedstrijden).  Liverpool staat vierde (met 36 punten uit 18 wedstrijden).

Op zondag 29 december om 17:00 (Nederlandse tijd) speelt Liverpool in Londen op Stamford Bridge opnieuw een topper tegen het Chelsea van Jose Mourinho. The Dutch Branch hoopt dat Liverpool dit keer wel met drie punten huiswaarts keert!

Arrangementen inclusief tickets reserveren?

Lees hier meer hoe u complete Liverpool arrangementen met tickets voor de wedstrijden op Anfield Road kunt reserveren.

Let op: Wacht niet te lang, want het zou toch zonde zijn als u tijdens uw bezoek aan Liverpool het mooiste wat Liverpool te bieden heeft zou missen, toch?

The Dutch Branch