Ondanks het puntverlies tegen Swansea City heeft Liverpool de koppositie in de premier league behouden. Maandagavond werd er na 3 overwinningen voor het eerst puntverlies geleden tegen de club uit Wales, Swansea City. Het werd in een bizar duel een gelijkspel (2-2).

De voorsprong is klein, maar voldoende om de concurrentie uit Londen voor te blijven (Tottenham Hotspur en Arsenal volgen op slechts 1 punt).  Laten we hopen dat we Liverpool nog lang op deze plaats op de ranglijst kunnen bewonderen, dan hebben we aan het eind van het seizoen een mooi feest met alle Dutch Branch leden!

Zoals iedereen weet, heeft Liverpool een prachtige en rijke geschiedenis, maar daar kon maandagavond toch nog een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd worden. Nog nooit gebeurde het namelijk dat de eerste vier duels in de competitie gewonnen werden. Dit in combinatie met de vierhonderdste wedstrijd van “Red Machine” en onze geliefde aanvoerder, Steven Gerrard kon het toch niet anders dan dat Liverpool de 3 punten mee naar huis zou nemen.

Waar The Dutch Branch leden natuurlijk alle vertrouwen hadden in een goede afloop, was het oud Liverpool speler Jonjo Shelvey die daar anders over dacht. Hij speelde namelijk een cruciale rol en schoot de thuisclub na 2 minuten al op voorsprong door een rommelige actie netjes af te ronden. Na zijn doelpunt volgde een domme terugspeelbal, die Daniel Sturridge alert onderschepte en met een mooie voetbeweging wist Sturridge doelman Michel Vorm te verschalken. Na zijn foute terugspeelbal volgde ook nog een slordige pass (bedankt nog Jonjo) recht in de voeten van Victor Moses, die na een heerlijke solo de 1-2 binnen schoot. Helaas kon Liverpool deze voorsprong niet vasthouden en zo kon “man of the match” Jonjo Shelvey zijn fout herstellen door de gelijkmaker van Michu voor te bereiden.