Brendan Rodgers stelt Pepe Reina gerust: de Spaanse doelman verliest zijn plek onder de lat bij Liverpool niet, nu Simon Mignolet wordt aangetrokken. The Reds trekken zo’n tien miljoen euro uit voor de doelman van Sunderland, maar hij wordt in eerste instantie een concurrent voor Reina en niet diens vervanger. Het is aan Reina zelf om zijn nummer één-positie nog te behouden.

/

Nu Liverpool de Belgische nieuweling bijna binnen heeft, denken velen dat de dagen van de dertigjarige Reina wel geteld zijn. Niets is echter minder waar, benadrukt trainer Rodgers. In een interview met talkSPORT legt hij uit dat hij Reina al lange tijd geleden heeft ingelicht over de bedoelingen van Liverpool op de transfermarkt. “Pepe en ik zijn een paar maanden geleden samen uit eten gegaan.”

“Dat was al lang voordat het seizoen ten einde kwam. Ik heb hem tijdens het eten precies verteld wat we gingen doen, namelijk serieuze concurrentie halen op zijn positie. Hij was zich volkomen bewust van mijn intenties en het kwam dus zeker niet als een verrassing voor hem”, aldus Rodgers. “Pepe is een fantastische keeper, maar ook Mignolet heeft het geweldig gedaan.”

“Mignolet maakt ook deel uit van een Belgisch elftal in ontwikkeling”, vervolgt Rodgers. “Een elftal dat zijn gouden dagen intreedt. Hij maakt er volop deel van uit. Maar wie samenwerkt met Pepe, weet dat ook hij een geweldige prof en een geweldig mens is. Iemand die bijzonder trouw is aan de club en een uitmuntende doelman.”