José Manuel Pepe Reina verlaat naar alle waarschijnlijkheid de gelederen van Liverpool. De doelman werd eerder maandenlang met Barcelona in verband gebracht, zag daarna hoe zijn club miljoenen uittrok voor Simon Mignolet en afgelopen week werd hij aan het Napoli van Rafael Benítez gelinkt. Manager Brendan Rodgers erkent nu dat een afscheid, al dan niet tijdelijk, de beste oplossing is.

/

Met name in financieel opzicht ziet Liverpool geen reden om Reina op Anfield te houden. Het salaris van de dertigjarige doelman uit Spanje drukt te zwaar op de begroting van the Reds, zo erkent Rodgers. “Reina gaat een belangrijk seizoen tegemoet. Het WK in Brazilië komt eraan en als hij komend seizoen niet speelt, dan bestaat hij het risico dat hij niet in de plannen van de bondscoach voorkomt.”

“Ook in financieel opzicht moeten we over een verhuur nadenken”, zegt Rodgers. “Dat is eigenlijk ook de hoofdreden. Je neem natuurlijk niet zomaar afscheid van een topdoelman. Pepe is een goede jongen. Hij begrijpt wat ik hier wil bewerkstelligen.” De belangen van Reina worden behartigd door Manuel Garcia Quilón, die tevens zaakwaarnemer van Benítez is. Napoli versterkte zich al met de Braziliaanse doelman Rafael Cabral, maar zal Morgan De Sanctis waarschijnlijk naar AS Roma laten gaan.