Liverpool eindigde afgelopen seizoen als zevende in de Premier League, maar de Engelse grootmacht is vast van plan om zich na de zomerstop weer te mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. The Reds zijn dan ook actief op de transfermarkt en halen een nieuwe aanvaller in huis.

/

Liverpool maakt zaterdag op de officiële website melding van de komst van Luis Alberto. De twintigjarige aanvaller van Sevilla heeft een langdurig contract getekend op Anfield. Trainer Brendan Rodgers is blij met de Spanjaard, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor het B-elftal van Barcelona. “We zijn allemaal opgetogen dat Luis ervoor heeft gekozen om naar Liverpool te komen.”

“Hij is het type voetballer dat we zoeken en hij heeft de mentaliteit om een speler van Liverpool te zijn”, vervolgt Rodgers, die denkt dat hij van de talentvolle Alberto een betere voetballer kan maken. “Ik kijk ernaar uit om met hem te gaan samenwerken, om zijn kwaliteiten verder te ontwikkelen. Hij gaat bij onze club deel uitmaken van een groep jonge, veelbelovende spelers.”