Liverpool presenteert vrijdag waarschijnlijk zijn derde versterking voor het komende seizoen. The Reds verzekerden zich al van de komst van Iago Aspas en Kolo Touré en alleen de medische keuring kan een transfer van Luis Alberto naar Anfield nog in de weg staan. De Engelsen zijn met Sevilla reeds een transfersom van acht miljoen euro overeengekomen, schrijft de Daily Mail.

Er ligt op Melwood een vierjarig contract klaar voor de twintigjarige linksbuiten, die ondanks een doorlopend contract in Andalusië tegen het juiste bod mocht vertrekken. Vorig seizoen kwam Luis Alberto op huurbasis uit voor het tweede elftal van Barcelona en in de Segunda División was hij goed voor 11 doelpunten en liefst 18 assists in 38 competitiewedstrijden. De aanvaller deed slechts zeven keer mee in het eerste elftal van los Rojiblancos.

De komst van de Spanjaard, die niet werd geselecteerd voor het jeugd-EK in Israël, betekent waarschijnlijk slecht nieuws voor Oussama Assaidi. De 24-jarige Marokkaan heeft sinds zijn komst van sc Heerenveen geen potten kunnen breken in Merseyside en eerder werd er al bericht dat Liverpool de linksbuiten als wisselgeld zou willen gebruiken om verdediger Tiago Ilori van Sporting Portugal in te lijven. Assaidi ligt nog tot de zomer van 2016 vast bij Liverpool.