Zlatan Ibrahimovic is niet altijd positief gestemd, wanneer hij iemand niet mag, maar de spits is ook niet te beroerd om zo nu en dan zijn waardering voor een ander uit te spreken. Voor Steven Gerrard bijvoorbeeld, die woensdag in het oefenduel met Zweden waarschijnlijk zijn 100e interland mag laten bijschrijven. “Ik vind Stevie een geweldige speler”, liet de ster van Paris Saint-Germain zich dinsdag ontvallen.

Ibrahimovic roemt met name de loyaliteit van Gerrard aan Liverpool, de club die hij al 1998 onafgebroken dient. “Hij heeft al grote prijzen gewonnen met zijn club. Als hij niet geblesseerd is, behoort hij tot de beste spelers ter wereld. Daarnaast is hij een goed mens en een prettige ploeggenoot. Hij geeft altijd tweehonderd procent, is een echte vechter en hij heeft een prima balbehandeling”, somt de aanvaller op.

“Ik vind Gerrard ook meer een internationale speler dan een Engelse speler. Engelse voetballers hebben vaak een groot hart en kunnen goed vechten, zijn agressief”, vervolgt Ibrahimovic. “Maar hij heeft meer skills dan de gemiddelde Engelsman.” De Bondscoach Erik Hamrén van Zweden kan zich in de woorden van zijn sterspeler vinden. “Gerrard is van absolute wereldklasse. Hij heeft inmiddels wel bewezen hoe goed hij is.”