/

Britse tabloids schrijven zondag massaal over de vermeende interesse van Manchester City in Luis Suárez. De onttroonde landskampioen van Engeland zat wekenlang achter de diensten van Edinson Cavani aan, maar men staat weigerachtig tegenover het betalen van de transferclausule van liefst 63 miljoen euro. Manchester City gaat zodoende voor de komst van Cavani’s landgenoot Suárez, die beduidend goedkoper is.

Manchester City zou achter de schermen bezig zijn met een bod van 40 à 45 miljoen euro op Suárez, die in voorbereiding op de Confederations Cup meermaals openlijk liet weten dat hij niet onwelwillend staat tegenover een vertrek bij Liverpool. Het is onduidelijk of de ex-speler van FC Groningen en Ajax wat voelt voor een binnenlandse transfer, daar hij Engeland per se wilde verlaten.

Suárez zou het liefst bij Real Madrid aan de slag gaan, maar het lijkt erop dat de Spaanse topclub meer ziet in Cavani. Mocht de recalcitrante  aanvaller bij Liverpool blijven of een binnenlandse transfer maken, dan mist hij sowieso de eerste zes wedstrijden van de nieuwe voetbaljaargang. Na zijn beet in de arm van Branislav Ivanovic zat hij al vier van de tien duels schorsing uit.

Onder controle
Brendan Rodgers claimt zondag dat Liverpool de situatie rond Suárez ‘volledig onder controle’ heeft. De manager heeft naar eigen zeggen regelmatig contact met de Uruguayaans international.  “Het grootste deel van de interviews van Suárez gaat over de liefde voor Liverpool, maar uiteraard is dat voor de media niet het belangrijkste gedeelte. Maar daar kun je niets tegen doen. Ik blijf er relaxed onder.”