/

Liverpool heeft schoon genoeg van de uitspraken van Luis Suárez in de media over zijn sportieve toekomst. De aanvaller neemt momenteel met Uruguay deel aan de Confederations Cup en gebruikt zijn verblijf in Brazilië voortdurend om aan te geven dat hij welwillend staat tegenover een transfer. Suárez heeft echter geen contact gezocht met Liverpool en dat steekt zijn Engelse werkgever naar verluidt behoorlijk.

Britse media schrijven dinsdag dat Suárez een beslissing moet nemen: a put-up-or-shut-up ultimatum. Als de ex-speler van FC Groningen en Ajax daadwerkelijk wil vertrekken, dan dient hij een transferverzoek in te dienen. Mocht de Uruguayaans international uiteindelijk niet op een transfer azen, dan wordt hij vriendelijk verzocht om alle gerelateerde vragen volledig te negeren.

Suárez ondertekende enkele maanden geleden een nieuw contract tot medio 2017, maar de aanvaller lijkt mede om privéredenen niet van plan om nog lang in Engeland te blijven. Hij gaf enkele keren aan dat weinig voetballers een aanbieding van Real Madrid of Barcelona zouden afslaan. Liverpool heeft nog geen enkel formeel bod op Suárez ontvangen en is bang dat de aversie van de fans jegens Suárez zal toenemen als hij niet snel een openlijk standpunt inneemt.