Beste Liverpool supporters,

Kenny Daglish Stand

De Kenny Dalglish Stand was officieel open voor supporters voor de eerste keer na de onthulling van vrijdag – en ze waren enthousiast om hun waardering aan de 66-jarige te tonen voor alles wat hij de afgelopen vier decennia voor Liverpool heeft behaald, zowel op als van het veld. Een mozaïek werd gecreëerd in de onderste sectie van de tribune en op de Kop als Dalglish op het veld kwam om de fans te groeten voordat de actie begon.

KD7

Liverpool v United

Gini

Manchester United heeft op Anfield een zeer matige pot voetbal gespeeld. De grootste Engelse wedstrijd aller tijden eindigde in een saaie, bloedeloze 0-0 waar duidelijk zichtbaar was dat de tactiek van Mourinho hiervan duidelijk iets mee te maken gehad heeft.
Vanaf minuut 1 werd al duidelijk dat United niet kwam om te voetballen, maar puur om te verdedigen. De Portugees leunde met zijn ploeg languit achterover en liet “The Reds” de bal lekker rondtikken.

Het duurde lang voordat de thuisploeg enige echte grote kansen begon te creëren, dat kwam pas na 33 minuten spelen waarvan Joel Matip de grootste kans van de wedstrijd op zijn slof had op geweldig aangeven van Roberto ” Bobby” Firmino. Doelman David de Gea kon uit reflex de 1-0 nog voorkomen.

Vlak voor rust leek het nog helemaal mis te gaan voor ” The Reds” was het niet dat Simon Mignolet de bal van landgenoot Romelu Lukaku kon stoppen die recht op hem afgevuurd werd.

Na rust ging de klassieker op dezelfde manier door, al drukte Liverpool wat meer door. United bleef echter overeind door een zeer goede David de Gea.

De Gea en Can

De 0-0 werd er zonder al te veel problemen uitgesleept voor Mourinho. Door het extra puntje staat United nu alleen aan kop in de Premier League. Manchester City komt later nog in actie en kan dan weer over de aartsrivaal heengaan. Liverpool klom van plek 7 naar 6.

Zie hier een korte samenvatting van de wedstrijd:

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”