Alle kroegen die op deze pagina worden beschreven zijn persoonlijk door The Dutch Branch leden bezocht, sommige zelfs meerdere malen! We houden van de kroegen in Liverpool en wij zouden Andy Walker willen bedanken voor zijn inspiratie. Meer informatie over hem kun je hier vinden.

Kroegen cultuur.

Liverpool heeft vele traditionele kroegen die het lopen of ‘kruipen’ dubbel en dwars waard zijn om een paar uurtjes te bezoeken. Deze pagina zal constant worden geupdate, aangezien wij voor jullie veel onderzoek doen naar de beste kroegen van Liverpool!

Tussen de Albert Dock en Liverpool One staat de Baltic Fleet. Een kroeg die lijkt op een schip. Hier wordt heerlijk bier geserveerd, die in hun eigen kelder gebrouwen wordt. Nog een extra leuke bijkomstigheid van de Baltic Fleet, is dat het een heerlijk traditioneel Liverpools gerecht op de kaart heeft staan. Dit gerecht, een stomend schaaltje scouse moet je echt eens proberen als je trek hebt en in de Baltic Fleet bent. Benieuwd hoe de Baltic Fleet er uit ziet? Op onze foto pagina staan verschillende foto’s. Op een kleine 10 minuten lopen van de Baltic Fleet, in de Egerton Street ligt de Peter Kavanagh’s. Dit is echt een absolute aanrader. De Peter Kavanagh’s is mooi ingericht en voldoet aan de beste eisen van gastvrijheid. Vriendelijk personeel, goede sfeer en leuke sfeervolle muziek. Als het goed is zul je je er gelijk helemaal thuis voelen. Kijk op onze foto pagina voor foto’s van de Peter Kavanagh’s pub.

Als je de kroegentocht nog voort wilt zetten na de Baltic Fleet en de Peter Kavanagh’s, ga dan terug naar Catherine Street en loop naar de Hope Street. Daar vind je Ye Crack. Dit is een van de favoriete kroegen van niemand minder dan John Lennon en ook zeker een tip om te bezoeken. Mocht je nog kunnen lopen na bovenstaande kroegen bezocht te hebben, neem dan eens een kijkje om de hoek, op de Pilgrim Street. Hier zit de Pilgrim, geliefd door studenten die op de centen letten. Op de Hope Street staat de moeder kroeg van alle kroegen, genaamd de Philharmonic. Dit is echt de beste kroeg van de wereld en dus ook van Liverpool! Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan snel eens richting Liverpool om zelf eens een lekkere pint te drinken in een van deze kroegen.

Ye Cracke.

Ye Cracke is een prachtige kroeg gelegens in de Rice Street (tussen Hope Street en Pilgrim Street). Het was meneer John Lennon zelf die daar in de jaren 60 zijn drank kocht. Je zou denken dat ieder personeelslid van de kroeg hier trots op is. Echter als je tegenwoordig een bezoek brengt aan Ye Cracke en begint over John Lennon en Zardia staat achter de bar, dan krijg je waarschijnlijk te horen “shut up about John Lennon or sod off”. Zij is net als Ye Cracke, in een woord geweldig. Kijk op de foto pagina voor een impressie van Ye Cracke.

The Philharmonic

Als je bij de Ye Cracke links gaat en de volgende weer links, dan kom je op de Hope street terecht. Loop vervolgens naar het kruispunt waar Hardman Street staat aangegeven. Hier kun je de mooie Philharmonic diner kamers bewonderen. De “Phil” was vroeger een echte gentlemen’s club, gebouwd voor de Cain family. Deze familie staat bekend als een van de beste brouwers van Liverpool. Het is simpelweg perfect. Eigenlijk is er in Liverpool geen kroeg als deze. Vrouwen mogen naar de mannen wc’s, erg luxe is daar wel te vinden. Eerst toestemming vragen! Wij raden je aan om daarheen te gaan als je toch al in de stad bent. Tot die tijd kun je de Phil bewonderen op onze foto pagina.

Als je toch in de buurt ben probeer dan ook de Fly in the Loaf op Hardman street, De Roscoe Head op Roscoe street,(Een absolute aanrader), de Grapes aan het einde van de Roscoe street, De Dispensary op Renshaw street en Pogue Mahone, Een ierse kroeg die zijn naam waard is, op Seel street. Ga terug naar Renshaw street en stop daar voor een double espresso en een ongelovelijk lekkere burger bij de Renshaw bar and grill. Nu je weer je kracht terug heb, is het tijd om veder te kruipen, steek over bij de Renshaw, ga naar links bij Lewis’s store, de 2de rechts naar Cases street en het geweldige Globe. Deze kleine kroeg met maar 2 kamers was het huis van de beste Liverpool fan ooit, de late Bobby Wilcox. Vraagt maar aan iemand en proost op zijn naam.

Als je jezelf nog staande kan houden ga dan richting Lime street station. Onderweg zal je Vines tegenkomen, Tegenwoordig beter bekend als de Big House. Dit is een geweldige kroeg. Bewonder de met de hand gemaakte metaalwerken. Nog steeds richting Lime street station kom je Mc Hales tegen, De Ierse-Amerikaanse bar. Niet zo zeer voor de echte kroegliefhebbers maar fantastisch voor een bizarre nacht in het Liverpools nachtleven. De Crown tegen over het station is zeker de moeite waard voor een biertje. Steek over en ga naar rechts bij het winkelcentrum en probeer de Penny Farthing. Heel erg goedkoop, maar je krijgt wat je betaalt, toch nog een redelijk kroeg. 1 minuut daar vandaan is Doctor Duncan’s, zeker 1 van de beste bier zoekers. Als je nog veilig kan oversteken bij de flyover richting de Dale street verdien je een pilsje bij Ship and mitre en in de Excelsior. Iets verder op Dale street zijn Rigby’s en Ye hole in ye wall, Liverpool’s oudste kroegen, zeker de moeite waard. Op de hoek van Moorfields en Tithebarn street, is de Lion echt een wonderbaarlijke kroeg. De Evertonianse eigenaar heeft een brede selectie van echte ales die hij goed onderhoud. Zijn keuze in whiskey’s is ongelofelijk. Hij verkoopt ook de grootste ‘pork pies’ die men kent en ze zijn nog lekker ook. Dit is een speciale kroeg net zo speciaal als de eigenaar. De Lion heeft een anti-spetters machine voor de onvoorzichtige mannen in de mannen wc. Maar het lijkt niet te werken na een paar ales! Bekijk de fotos op onze foto pagina

Nog een aantal kroegen die de moeite waard zijn:

De White Star, genoemd naar de eigenaren van de Titanic, Die Liverpool als thuis basis hoorde te hebben. Een haven in het gekke Mathew street quarter, echte ale, echte barmannen , een echte kroeg! The Beatles oefende in de achterste kamer van de White Star. Steek over en ga naar Grapes, open tot laat in de nacht maar het is wel een echte Engelse kroeg.

De Liverpool Bar.

De Liverpool is op de James Street is de center van de stad. Één van Liverpools meest levende kroegen. Zondagmiddagen zijn fantastisch in de Liverpool. De Dutch Branch heeft hier veel leuke tijden beleeft. De motto van de kroeg is dat je nooit naar beneden laat halen door het leven. Spoel je Prozac door de wc en zorg dat je terecht komt in deze fantastisch kroeg!

The Liverpool

Het Sir Thomas hotel, op Victoria street heeft fantastische cocktails, lekker eten en fantastisch entertainment op vrijdag en zaterdag nacht. Eigenaren Paul en Julian Flanagan hebben veel werk vericht om het nachtleven aantrekkelijk te maken in de stad waar iedereen zo van houd. De Liverpool spelers zijn daar vaak te vinden na geweldige uitslagen. Kijk op onze foto pagina en bewonder fantastische fotos die genomen zijn na de Champions League wedstrijden tegen Chelsea en Barca. Al deze fotos zijn in het zeer sjieke hotel de Sir Thomas gemaakt.

Sir Thomas inside

Aldo’s Place

John Aldridge, Liverpools legende heeft een erg levende bar geopend op Victoria Street. Aldo’s zit meestal vol met Liverpool fans. Je vind er vaak geweldige Reds als Ian Rush en Phil Neal. Foto’s en handtekeningen zijn nooit een probleem voor deze legendes.

De Albert, naast de Kop is de meest luidruchtige kroeg voor de wedstrijd. The Dutch Branch is daar vaak te vinden. Als je alle klassiekers van LFC wilt horen, die prachtig worden gezongen met alle juiste woorden moet je daar maar langs gaan, als laatste nog een tip: ga hier na de wedstrijd ook heen.

The Albert inside The Albert inside

The Sandon waar LFC in 1892 is opgericht:

The Sandon outside The Sandon outside