Liverpool FC heeft zaterdag een zwaarbevochten overwinning op Norwich City geboekt. Onder leiding van captain Gerrard en de supersnelle aanvaller Raheem Sterling wonnen The Reds met 2-3 van The Canaries. Vleugelaanvaller Sterling was dit keer met 2 doelpunten en 1 assist de grote man bij Liverpool.

Bliksemstart

Liverpool kende op Carrow Road – de thuisbasis van The Canaries – een bliksemstart. The Reds legde in de eerste helft al de basis voor de overwinning. Na 4 minuten scoorde Sterling met een prachtig afstandsschot de 0-1. Nog geen 7 minuten later was het weer raak. Op aangeven van Sterling scoorde Luis Suarez van dichtbij de 0-2. Door dit belangrijke doelpunt bereikte de Uruguayaan de 30 Premier League doelpunten in 1 seizoen mijlpaal.

Met Leroy Fer in de basis en Ricky van Wolfswinkel op de bank wist Norwich zich geen raad met deze bliksemstart van The Reds. Dit kwam goed tot uiting toen Robert Snodgrass aan een directe rode kaart ontsnapte na een keiharde overtreding op Joe Allen. De frustratie droop er vanaf.

Geen vuiltje aan de lucht

Tot de rust bleef het bij 0-2 voor Liverpool en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van coach Brendan Rodgers. Echter, net na de rust, kwam de thuisclub via een intikker van Hooper terug in de wedstrijd, hij maakte de aansluitingstreffer, 1-2. Gelukkig herpakte Liverpool zich en na een uur spelen zorgde Sterling met een fraaie actie voor een opluchting, door de 1-3 te scoren. Een beetje geluk had hij hier wel bij nodig, want de bal ging uiteindelijk via Norwich City speler Bradley Johnson het doel in.

The Reds slepen de overwinning binnen

De wedstrijd leek na de 1-3 beslist, maar Norwich kwam uitgerekend via de man die rood had moeten hebben (Snodgrass) terug in de wedstrijd, 2-3. Na opnieuw een aansluitingstreffer van Norwich, was oud Vitesse en FC Utrecht spits van Wolfswinkel nog dicht bij de 3-3, maar onze top keeper Simon Mignolet redde uitstekend. In het vervolg van de wedstrijd hield Liverpool stand en wist het alweer de elfde overwinning op rij te boeken.

Kampioenschap heel dichtbij

De landstitel komt nu wel heel dichtbij voor The Reds. Bij een overwinning op Chelsea aanstaande zondag kan Liverpool de landstitel eigenlijk niet meer ontgaan. Op naar de twaalfde zege op rij dan maar!

YNWA

The Dutch Branch