Na twee nederlagen op rij hebben “The Reds” weer een belangrijke zege geboekt. Onder het toeziend oog van vele meegereisde Dutch Branch leden, was Liverpool op Anfield Road te sterk voor Hull City. Het werd door goals van Agger en Suarez een eenvoudige 2-0 overwinning.

Zonder de geblesseerde Joe Allen en Mamadou Sakho, maar met Suarez als diepste spits begon Liverpool het duel tegen de bezoekers uit Kingston upon Hul . De Uruguayaanse spits was weer de belangrijkste schakel in het team van Rodgers en zijn prestaties in de premier league beginnen inmiddels buitenaardse vormen aan te nemen.

In de eerste helft was het op aangeven van Suarez bijna de jonge aanvaller Raheem Sterling die de score openende, maar zijn inzet werd gekeerd door Hull doelman McGregor.

Enkele minuten later leek Suarez zelf voor de 1-0 voorsprong te zorgen. Op aangeven van zijn Braziliaanse collega Philippe Coutinho kopte Suarez de bal hard tegen de touwen, echter werd zijn goal afgekeurd wegens buitenspel. Het was op het randje, maar zoals we de laatste weken wel vaker hebben gemerkt is de arbitrage niet in het voordeel van Liverpool en werd Suarez zijn mooie kopal afgekeurd. Waar de kopbal van Suarez niet op het scorebord kwam, gebeurde dat na 36 minuten wel met de kopbal van Agger, die een corner van Coutinho met het hoofd knap binnen knikte.

Na de thee was het weer Liverpool dat het beste van het spel had. Uit een prachtige vrije trap zorgde Suarez zorgde voor een terechte 2-0 voorsprong. Dit was alweer zijn 20e doelpunt in de Premier League dit seizoen. Hier had hij slechts 15 wedstrijden voor nodig en dat betekende dat hij met zijn vrije trap het oude record van Kevin Phillips uit de boeken schoot. Phillips had in het seizoen 2000/2001 maar liefst 21 wedstrijden nodig om dit aantal te bereiken. Suarez in dit seizoen dus slechts 15 wedstrijden!

Na de 2-0 leek de wedstrijd beslist en speelde Liverpool het duel eenvoudig uit. Aanvoerder Steven Gerrard maakt nog zijn rentree na een aantal weken afwezig te zijn geweest door een blessure. Dat bied perspectief voor de komende weken, waarin Liverpool moet strijden om terug te keren in de top van de premier league. Het gat met koploper Arsenal is nu namelijk nog zes punten.

Arrangementen inclusief tickets reserveren?

Lees hier meer hoe u complete Liverpool arrangementen met tickets voor de wedstrijden op Anfield Road kunt reserveren.

Let op: Wacht niet te lang, want het zou toch zonde zijn als u tijdens uw bezoek aan Liverpool het mooiste wat Liverpool te bieden heeft zou missen, toch?

The Dutch Branch