Beste Liverpool supporters,

Liverpool F.C. heeft vandaag in het zonnige ‘Emirates Stadium’ zijn eerste wedstrijd van het nieuwe Premier League seizoen 2016/2017 gewonnen van Arsenal.

Klopp begon met zijn selectie aan een goede eerste helft. Onze landgenoot Georginio Wijnaldum begon vandaag in de basis en was deze wedstrijd zeer belangrijk voor de ploeg.

Liverpool moest na een halfuur gespeeld te hebben in de eerste helft een penalty incasseren vanwege een zeer domme overtreding van Alberto Moreno.

Theo Walcott nam de strafschop die door goed keeperswerk van Simon Mignolet gestopt werd. Helaas incasseerde hij één minuut later alsnog de 1-0 van Theo Walcott door een omschakeling op de helft van Liverpool door Arsenal.

Het was ‘The Little Magican’ Phillipe Coutinho, die vlak voor het rust signaal gevloerd werd op een afstand van ongeveer 25 meter bij Peter Chech vandaan.

Coutinho faalde niet en schoot de bal in de kruising vanaf de vrije trap. Ruststand 1-1.

Na de rust begon Liverpool heel sterk. Dit resulteerde in de 49ste minuut, in de 1-2. Op aangeven van Wijnaldum scoorde Adam Lallana zijn eerste doelpunt van dit Premier League seizoen.

In de 56ste minuut werd het 1-3 door goed werk van Clyne en Coutinho.

In de 63ste minuut werd de mooiste goal van de wedstrijd gescoord.

Sadio Mané. De Senegalees, die voor €45 miljoen Southampton had ingeruild voor Liverpool F.C. deze transfer periode. Liep met een solo over rechts, twee verdedigers van Arsenal voorbij in het zestien meter gebied van Arsenal en schoot fantastisch uit het bereik van Peter Chech de bal in de verre linker hoek. Hiermee stond de 1-4 op het score bord.

Al heel snel scoorde Arsenal hierna twee doelpunten, om de aansluiting naar Liverpool te vinden door slecht verdedigend werk van Liverpool F.C.

Hiermee werden de laatste tien minuten van deze wedstrijd ontzettend spannend met kansen voor beide teams. Het was uiteindelijk Liverpool F.C. die na vijf jaar uit, bij Arsenal wist te winnen.

Volgende week zaterdag (20-08-2016) zal Liverpool uit bij Burnley, zijn Premier League campagne vervolgen.

 

Onze voorzitter Mike Kennedy, heeft de wedstrijd vandaag tegen Arsenal, in een Executive Box van het Emirates Stadion bijgewoond.

IMG_0734 IMG_0735

 

 

‘You know who we are, The Dutch Branch, YNWA’