Make us dream, the reds are coming up the hill, we are Liverpool tra la la la la, Liverpool top of the league en veel meer uitspraken en liederen worden de laatste tijd door iedere supporter van “The Reds” hardop en vol trots uitgesproken. Deze uitspraken zijn natuurlijk gebaseerd op de resultaten van dit geweldige seizoen. Echter ging het zondagmiddag niet zo geweldig met Liverpool. Liverpool ontsnapte aan duur puntverlies. The Hammers maakte het The Migthy Redmen knap lastig.

Goed georganiseerde defensie met hulp doorbroken
Liverpool kwam op Upton Park moeilijk in het spel en creërde weinig echt uitgespeelde kansen. Na 20 minuten schoot Luis Suarez nog wel hard op de lat, maar daarvoor had Liverpool moeite om de goed georganiseerde defensie van de ploeg van Sam Allardyce te doorbreken.

De elf die trainer Brendan Rodgers het veld had ingestuurd slaagde er maar niet in om te scoren. Daar was uiteindelijk ook deels de hulp voor nodig van West Ham verdediger Jansz Tomkins. Kort voor rust maakte hij een domme handsbal, waar terecht een penalty voor werd gegeven. Wie anders dan onze aanvoerder Steve. G. ging vol zelfvertrouwen achter de bal staan en schoot koelbloedig binnen: 0-1.

Overtreding wordt beloond
Op slag van rust maakte West Ham United toch nog gelijk. Het doelpunt kwam op naam van Guy Demel en kwam tot stand doordat aanvaller en ex Liverpool speler Carroll een overtreding maakte op Liverpool doelman Simon Mignolet die daardoor de bal uit zijn handen liet vallen en zo kon Demel eenvoudig binnen tikken. Het vreemde van dit doelpunt was dat de grensrechter zijn vlag omhoog stak voor een overtreding op de Belgische doelman van Liverpool, maar Arbiter Anthony Taylor negeerde zijn advies en keurde de treffer toch goed (ongelofelijke beslissing).

Liverpool ontsnapte in de tweede helft, toen Andy Carroll 15 minuten na de thee hard op de lat kopte. Hij won heel knap het kopduel van verdediger Glen Johnson, maar de lat voorkwam de 2-1 voorsprong van West Ham.

The Red Machine Stevie G redt The Reds!
Aan de kant van Liverpool bleef het aanvallend gezien moeizaam gaan. Weer had het de hulp nodig van een van de West Ham spelers om tot scoren te komen. Scheidsrechter Taylor zag een overtreding van doelman Adrian op Jon Flanagan en legde de bal nogmaals op de stip. weer kwamen Gerrard en Adrian oog in oog te staan. Echter bleek opnieuw dat laatstgenoemde kansloos was op het harde en zuivere schot van The Red Machine, onze aanvoerder Stevie G: 1-2.

3 punten mee naar Liverpool
Gelukkig bleef het hierbij en kwam West Ham niet nogmaals terug. De drie punten werden meegenomen naar Liverpool. In de slotfase was er nog wel een hoogstandje van Luis Suarez. De SAS spits stifte de bal uit een moeilijke hoek met buitenkant rechts nogmaals op de lat. De voorsprong op nummer twee Chelsea is twee punten.

The Dutch Branch