Zaterdag zagen vele meegereisde Dutch Branch leden iets opmerkelijks op Anfield Road. Het duurde namelijk maar liefst 80 minuten voordat Luis Suarez het net wist te vinden. Tegen het kwetsbare West Ham United, waren het andere spelers die zorgde voor de voorsprong van Liverpool voordat Suarez de 3-1 maakte. Door doelpunten van verdediger Sakho en twee eigen doelpunten van Demel en O’Brien werd het uiteindelijk een eenvoudige 4-1 overwinning voor “The Reds”. Naast de twee eigen doelpunten werd Liverpool ook nog geholpen door West Ham aanvoerde Kevin Nolan, die met een onbezonnen overtreding op Jordan Henderson een directe rode kaart pakte en van het veld werd gestuurd.

Het was de vijfde thuiszege op rij in de Premier League.De ploeg van trainer Brendan Rodgers doet nu serieus mee om het kampioenschap. Door de overwinning op de Hammers staat Liverpool nu samen met Chelsea op een gedeelde tweede plaats.

Na een schot van Luis Suarez was het “Hammer” Guy Demel die Liverpool aan het eind van de eerste helft op voorsprong zette. Hij werkte de bal onhandig over zijn eigen doellijn. Net na de rust was het Liverpool verdediger Mamadou Sakho die op aangeven van Steven Gerrard de 2-0 op het scorebord zette. De scherp genomen vrije trap werd door de verdediger bij de tweede paal binnen getikt.

Het werd nog even spanend, doordat verdediger Martin Skrtel in de 66e minuut een eigen doelpunt maakte. De spanning duurde overigens niet lang, want uit een prachtige voorzet van verdediger Glen Johnson was het Luis Suarez, die met een harde kopbal in de 81e minuut voor een ruimere voorsprong zorgde.

Na de terechte rode kaart van Kevin Nolan in de 82e minuut, was het nog West Ham middenvelder Matt Jarvis die een schot van Suarez van richting veranderde en zo de eindstand (4-1) op het scorebord zette.

Al met al was het een eenvoudige en dik verdiende overwinning. Na de wedstrijd werd er in café “The Albert” geproost op de overwinning en ter nagedachtenis van The Dutch Branch oprichter Joe Corrigan, die 3 jaar geleden plotsklaps overleed. Het was nog lang gezellig in “The Albert” en later op de avond in vele andere kroegen in Liverpool en waarschijnlijk keek Joe van boven met een grote glimlach op zijn gezicht mee! Joe Corrigan R.I.P. – You’ll Never Walk Alone

The Dutch Branch