Beste Liverpool supporters,

Het leek in een zwaar bevochten en met veel fysieke duels lange tijd op een doelpuntloze remise af te stevenen, maar uiteindelijk was onze Daniel Sturridge in combinatie met Sadio Mané goud waard door in de slotminuten van de Merseyside-derby in het voordeel van The Reds de wedstrijd te beslissen

Het beloofde een lastig duel te gaan worden voor de ploeg van Ronald Koeman. LFC wist de laatste elf derby’s namelijk in het voordeel van The Reds te besluiten. Van de elf onderlinge duels wonnen onze Reds er vier en werden de punten zeven keer gedeeld. De laatste overwinning van Everton dateerde alweer uit 2010, ook op Goodison Park. The Toffees hoopte vanavond dat resultaat te herhalen. Gelukkig is het ze niet gelukt dankzij Sturridge en Mané.

De ploeg van Koeman begon sterk aan de wedstrijd. Het zette vroeg druk op de verdediging van LFC  waardoor wij genoodzaakt waren al snel de bal naar voren te trappen. In de eerste twintig minuten was het duel hoofdzakelijk een schaakspel zonder grote kansen. Everton groeide echter in de wedstrijd en drong onze Reds terug op de eigen helft. Via Romelu Lukaku en een gefrustreerde Ross Barkley kreeg het enkele kleine kansen, maar beide spelers had het vizier niet op scherp.

Everton had het betere van het spel en meer balbezit, maar LFC werd sterker naarmate de eerste helft verstreek. We hadden langer balbezit en kregen een aantal kleine kansen via Divock Origi. Onze Belgische spits kreeg echter weinig ruimte van de Everton defensie waardoor de schoten van de centrumaanvaller ruim over gingen. Kloppo was duidelijk niet tevreden met het spel van zijn ploeg dus stuurde hij onder meer Daniel Sturridge nog voor rust van de bank. Het aantal kansen was voor beide ploegen tot de rust echter op één hand te tellen dus moest er voor beide clubs iets veranderen na de thee.

LFC had duidelijk een donderspeech gehad van Kloppo want het kwam sterk uit de kleedkamer. In de eerste twintig minuten van de tweede helft had Liverpool meer dan 60% van het balbezit, maar tot grote kansen kwam het niet. Sadio Mané brak wel een keer uit wat niet goed werd ingeschat door Leighton Baines. De linksback moest zich strekken om de rappe aanvaller van Liverpool van scoren te weerhouden, maar in zijn sliding kwam hij hard in botsing met Maarten Stekelenburg. De doelman probeerde de pijn te verbijten maar moest toch vervangen worden wat de voornamelijke reden geweest zal zijn waarom scheidsrechter Mike Dean 8 minuten blessuretijd had bijgeteld.

LFC moest kostte wat kost winnen om in het spoor van Chelsea te blijven. Het bracht daarom Daniel Sturridge en Emre Çan binnen de lijnen. Echter waren de ruimtes klein waardoor The Reds voornamelijk gevaarlijk werden uit standaardsituaties. Roberto Firmino testte de doelman via een schot van dichtbij uit een hoekschop, maar de vervanger van Stekelenburg stond zijn mannetje. Zoals al was aangegeven, had de blessure de blessure van Stekelenburg er voor gezorgd dat er liefst acht minuten bij getrokken werden na de reguliere speeltijd wat voor een enerverende slotfase zorgde. Sturridge probeerde het diep in blessuretijd maar eens van afstand na goed vanaf de rechterkant naar binnen te komen met twee verdedigers van Everton die hem probeerde te stoppen. Hierdoor kon Sturridge niet vol uithalen maar zag voor hem dat zijn inzet toch op de paal belanden. Sadio Mané was er uiteindelijk als de kippen bij om de rebound binnen te schieten; 1-0. Liverpool blijft daarmee in het spoor van Chelsea, met een gat van 6 punten verschil.

 

Zie hier de samenvatting:

 

 

Zie hier de statistieken van de wedstrijd:
stats
“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”