Beste Liverpool Supporters,

Een wervelstorm op Anfield in Liverpool, waar The Reds een galavoorstelling leverde tegen Arsenal. Trainer Arsène Wenger had geen antwoord op het energieke aanvalsspel van collega Jürgen Klopp, die met 4-0 won.
De druk van Liverpool op Arsenal was immens in de openingsfase. Dat leverde na tien minuten een grote kans op toen Mohamed Salah vrij voor de keeper werd gezet. Peter Cech pareerde de inzet knap.

The Reds waren echter niet te houden en dat werd in de zeventiende minuut beloond met een doelpunt van Roberto “Bobby” Firmino, na een afgemeten voorzet van Joe Gomez.

Bobbie 2 Bobby 1

Een minuut later kon aanvoerder Jordan Henderson voor de 2-0 zorgen, maar zijn stiftbal over Cech ging voorlangs.

In de veertigste minuut werd het toch 2-0 voor Liverpool, toen de uitstekend spelende Sadio Mané van de linkerkant naar binnentrok en de bal in de verre hoek schoot.

Mane

De malaise voor Arsenal werd compleet met de 3-0 na een uur spelen. Na een cruciale fout van Héctor Bellerín kon Salah van eigen helft doorlopen op Cech. Hij schoot de bal beheerst achter de Tsjechische doelman.

Salah

Tien minuten voor tijd maakte invaller Daniel Sturridge er ook nog 4-0 van na een puntgave voorzet van Salah.

Studge 2 Studge

Arsenal wist qua balbezit en controle van het speelveld in de tweede helft meer thuis te geven dan in het eerste bedrijf, maar was niet opgewassen tegen het effectieve aanvalsspel van de tegenstander.

De ploeg van Georginio Wijnaldum staat na vandaag tweede in de Premier League, achter rivaal Manchester United.

Lallana

Voorzitter Mike Kennedy was uiteraard weer aanwezig bij deze wedstrijd en wist deze photoshot van de geblesseerde Adam Lallana te maken die naar verwachting over 2 weken zijn rentree maakt bij the Reds.

Lallana

Zie hier een korte samenvatting van de wedstrijd:

Interland-break

Volgende week zal er geen Premier League speelronde gespeeld worden in verband met de kwalificatieronde voor het WK in Rusland volgend jaar.
The Reds spelen hun eerst volgende wedstrijd op zaterdag 09-09-2017 om 13:30 uur (NL tijd) uit bij Manchester City in het Etihad Stadion.

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”