Beste Liverpool Supporters,

Na een productieve ‘ Boxing Day’ speelronde in the Premier League en de commotie omtrent Roberto Firminio die een glaasje teveel op had achter het stuur na een feestelijke kerstavond, moesten onze Reds het vandaag opnemen tegen ‘ The Potters’ op Anfield Road om 18:15 uur.

Onze Reds, hadden het vooral in het eerste halfuur van de wedstrijd lastig tegen Stoke City. Maar ze knokte zich uiteindelijk heel gemakkelijk terug van een achterstand en zette een ruime overwinning op het scorebord: 4-1.

Er waren veel Nederlanders vandaag op het veld. Georginio Wijnaldum, Bruno Martins Indi, Ibrahim Affelay en Eric Pieters hadden allen minuten gemaakt in deze wedstrijd. Het was Eric Pieters die de aangever was bij de verrassende openingsgoal van Jonathan Walters. De Ier kopte in de twaalfde minuut de bal achter Liverpool-keeper Simon Mignolet nadat er zeer zwak werd verdedigd door Mane en Lovren.. Het was de verrassende 0-1 tussenstand, juist nadat Liverpool in de beginfase het felst was gebleken.

Na de tegengoal waren onze Reds het echter eventjes kwijt en bijna betekende dat zelfs de 0-2, ware het niet dat Joe Allen,  recht op Mignolet schoot. De bal rolde terug het veld in, maar was net buiten het bereik van Peter Crouch waardoor die er niets mee kon. Na ongeveer een kwart wedstrijd wist Liverpool weer het initiatief te grijpen. Een schot van Adam Lallana werd gekraakt en Roberto Firmino zag een inzet van de lijn worden gehaald door Crouch.

Tien minuten voor rust werd het alsnog 1-1. Divock Origi bediende met een mooie pass Sadio Mané, die de bal in de zestien bracht en werd geholpen door tegenstander Glenn Johnson. Lallana kon daardoor raak schieten. Firmino zorgde er één minuut voor rust voor dat de thuisploeg toch met een voorsprong én vertrouwen de kleedkamer kon opzoeken. De Braziliaan legde de bal voor zijn linker en schoot laag, en via beide palen (zou het de alcohol geweest zijn? :p), de 2-1 binnen.

Na rust leek Stoke geknakt en kwam het er nauwelijks nog gevaarlijk uit. Een voorzet van Origi was bedoeld voor Mané, maar werd door Gilbert Imbula achter zijn eigen keeper geschoven: 3-1. Liverpool wist toen dat het klaar was en zag invaller Daniel Sturridge (hij verving Origi) nog 4-1 maken. De aangever was tegenstander Ryan Shawcross, die de bal zomaar in de voeten speelde bij de Engelse spits. Afellay was als invaller nog héél dicht bij dé bekroning op zijn entree, maar zijn schot ging centimeters over de goal van Mignolet. Liverpool is dankzij de zege weer tweede in de Premier League, met een punt meer dan Manchester City die we op oudjaarsdag zullen treffen op Anfield Road en zes punten minder dan Chelsea.

Zie hier de statistieken van de wedstrijd:

stats-lfc-stoke

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd:

“You know who we are, The Dutch branch, YNWA”