Beste Liverpool supporters,

The Reds hebben vandaag een zwaarbevochten overwinning geboekt op Arsenal. Dit was ook nodig na een zeer matige wedstrijd in het King Power Stadium afgelopen maandag tegen Leicester City (3-1 verloren).

De keuze van Wenger om Alexis Sánchez te laten starten op de reservebank bleek niet goed uit te pakken. De bezoekers hadden het de eerste helft moeilijk en kwamen terecht op achterstand. Via Roberto ‘Bobbie’ Firmino werd de score geopend. De Braziliaan schoot bij de tweede paal hard raak na een uitstekende lage voorzet van Sadio Mané.

Arsenal slaagde er niet in om The Reds in gevaar te brengen en verdedigend zag het er niet goed uit bij The Gunners. Dit liet zich zien in de stand, toen Mané vlak voor rust de score fraai had verdubbeld na een goede pass van dezelfde Roberto ‘ Bobbie’ Firmino.

Er moest de tweede helft iets gebeuren bij Arsenal als de ploeg nog enigszins tevreden terug wilde keren naar Londen. Dat leek Wenger zich te realiseren. De Fransman bracht Sánchez direct na rust binnen de lijnen, waarna het beter begon te draaien bij Arsenal.

De ploeg creëerde een paar goede mogelijkheden en leek de aansluitingstreffer te pakken te hebben via Oliver Giroud. De spits zag echter zijn inzet gekeerd worden door een goede redding van Simon Mignolet. Toch moest de doelman niet veel later de bal uit het net vissen, toen Danny Welbeck de spanning terug in de wedstrijd bracht. Na een goede steekpass van Sánchez, rondde hij oog-in-oog met Mignolet koelbloedig af.

Na de treffer ging Arsenal op zoek naar meer. De ploeg werd sterker en sterker en kwam steeds vaker voor het doel van Mignolet. De thuisploeg hield echter stand en slaagde er in de blessuretijd nog in om de score uit te breiden. Georginio Wijnaldum tekende na een snelle counter voor het slotakkoord.

Door deze overwinning heeft Liverpool de 5e plek verstevigd nadat Manchester United 1-1 gelijkgespeeld had tegen Bournemouth. Liverpool staat met 49 punten gelijk met Manchester United. Vanwege een beter doelsaldo dan United, staat Liverpool sterker op plek 5.

Arsenal staat op plek 4 met 50 punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Liverpool en Manchester United.

Zie hier een korte samenvatting van de wedstrijd.

Zie hier de statistieken van de wedstrijd.

Knipsel
“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”