Het wordt bijna eentonig, maar zondag 15 december 2013 was er weer een voorstelling van “The Luis Suarez Show“. Dit keer niet onder het toeziend oog van vele Dutch Branch leden op Anfield Road, maar onder het toeziend oog van vele Tottenham supporters op de grasmat van White Hart Lane.

Voor de derde keer op rij won Liverpool met zeer overtuigende cijfers. Tottenham Hotspur werd met 0-5 vernedert. De gala voorstelling van “The Reds” betekende ook gelijk het einde van het dienstverband van coach Andre Villas Boas. De Portugees werd na een aantal tegenvallende resultaten de (White Hart) laan uitgestuurd.

Met twee assists en twee goals was de Uruguayaanse spits Luis Suárez zoals iedere week weer van grote waarde. In de eerste helft scoorde hij al in de 17e minuut de 1-0. Na een combinatie met Jordan Henderson maakte Suarez met een snelle voetbeweging de 1-0. In de 37e minuut scoorde Henderson via een knappe volley de 2-0.

Aan het begin van de tweede helft kopte Mamadou Sakho op de paal. Liverpool bleef in het vervolg van de tweede helft aanvallen en dat resulteerde al snel in de 3-0 van Jon Flanagan (assist, van hoe kan het ook anders, Luis Suárez). Na de 3-0 van Flanagan vond Suarez het ook weer tijd om zelf op het scorebord te komen. Met een prachtige lob passeerde hij de matig spelende Tottenham keeper, Lloris en zorgde zo voor de 4-0. Dit betekende alweer zijn zeventiende doelpunt van het seizoen. Alsof het nog niet erg genoeg was voor Tottenham werd middenvelder Paulinho ook nog met rood van het veld gestuurd na een grove aanslag op Suarez.

Toen de negentienjarige Sterling aan het eind van de tweede helft op aangeven van Suarez ook nog de 0-5 tegen de touwen schoot was de afstraffing een feit. Er werd ook geschiedenis geschreven, want nog nooit won Liverpool met meer dan 5 doelpunten verschil van Tottenham Hotspurs.

Door de winst staat Liverpool nu op de in de Premier League, met twee punten achterstand op koploper Arsenal.