Vooral pech heeft ervoor gezorgd dat Liverpool zijn tweede premier league duel op rij verloor. Na Manchester City, was het dit keer Chelsea dat erg fortuinlijk de drie punten pakte. In een spannend en bij vlagen ook zeer fysiek voetbalgevecht, heeft Chelsea zondag op Stamford Bridge Liverpool met 2-1 verslagen. Vooral voor Suarez was het een speciale wedstrijd. De Uruguayaan beet vorig seizoen Chelsea verdediger Ivanovic in zijn arm en kreeg hiervoor een lange schorsing van maar liefst 10 duels.

Liverpool kwam vroeg in de wedstrijd, door een snelle goal van Liverpool verdediger Martin Skrtel nog wel op een 0-1 voorsprong. Echter was het de ploeg van trainer Jose Mourinho die de eerste helft het beste van het spel had en nog voor de rust resulteerde dat in een 2-1 voorsprong. De doelpunten werden gemaakt door Eden Hazard (1-1) en Samuel Eto’o (2-1). De spits uit Kameroen had deze goal eigenlijk nooit mogen maken. In de derde minuut had hij voor een grove tackle (gestrekt been) op Jordan Henderson al de rode kaart moeten krijgen. Scheidsrechter Howard Webb durfde echter zo vroeg in de wedstrijd geen kaart te trekken. Dat tekende eigenlijk het niveau van de arbitrage, die net als tegen Manchester City van een zeer laag niveau was.

In de tweede helft ging Liverpool nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en was daar zeer dichtbij, maar de kopbal van Sakho belande op de lat en scheidrechter Webb durfde de bal niet op de stip te leggen na een overduidelijke overtreding in het strafschopgebied van opnieuw Eto’o op Suarez.

Helaas voor Liverpool bleef het bij 2-1 en zo raakt Liverpool de aansluiting naar de top voorlopig kwijt. Na spelronde 19 staan “The Reds” vijfde, op 6 punten van koploper Arsenal. Op 1 januari speelt Liverpool thuis tegen Hull City. Er zullen weer veel Dutch Branch leden aanwezig zijn om Liverpool aan te moedigen. Laten we hopen dat we op Anfield Road weer de drie punten pakken.

Arrangementen inclusief tickets reserveren?

Lees hier meer hoe u complete Liverpool arrangementen met tickets voor de wedstrijden op Anfield Road kunt reserveren.

Let op: Wacht niet te lang, want het zou toch zonde zijn als u tijdens uw bezoek aan Liverpool het mooiste wat Liverpool te bieden heeft zou missen, toch?

The Dutch Branch