Beste Liverpool supporters,

Het was een heerlijke Champions League avond in Maribor – Slovenië voor ” The Reds” en de meegereisde fans.

The Gentlemen’s Dining Club

Joe Corrigian’s The Gentlemens’s Dining Club was vandaag afgereisd naar het zonnige Maribor voor de ontknoping tegen NK Maribor vandaag om 20:45 uur (NL-tijd).

The Gentlemen's club Maribor

Doelpunten festijn

Liverpool verzamelde een eerste overwinning van de Champions League-fases met een nadrukkelijke 0-7 overwinning over Maribor in Slovenië op dinsdagavond. Een clubrecord in het proces.

The Reds verbeterden hun kansen om de volgende fase van het toernooi te bereiken door de wedstrijd in stijl te maken, na twee gelijkspelen gevolgd te hebben tegen Sevilla en Spartak Moskou met een bevelende triomf in het Ljudski Vrt stadion.

Roberto “Bobby” Firmino tikte Jürgen Klopp’s kant in de vierde minuut op voorsprong voordat Philippe “Little Magician” Coutinho’s goed uitgevoerde volley en Mohamed Salah’s close-range afwerking toegevoegd werd aan het scorebord.

Salah

Salah pakte een seconde voor de rust zijn tweede doelpunt vlak voor Firmino’s neus , die Coutinho’s vrije trap van links kon intikken 4-0

Bobby en Salah 2

Met een flick header scoorde ook Roberto ” Bobby” Firmino zijn tweede van de avond voor de vijfde.

Bobby en Salah

De scoring werd voltooid nadat vervangers Daniel Sturridge en Alex Oxlade-Chamberlain gecombineerd het veld in kwamen en “The Ox” in staat te stellen zijn eerste Liverpool doelpunt te scoren. Trent Alexander-Arnold dompelde een zevende in het net om de einstand op 0-7 te zetten.

Eindstand

Historisch record

De zeven doelwinstmarge van deze overwinning maakt het de grootste ooit in de Europese competitie voor “The Reds” in een uitduel. De enige zorg die na deze wedstrijd zal heersen voor Klopp en zijn spelers zal het feit zijn dat het succes hun vooruitzichten bij de directe concurrenten Sevilla en Spartak Moskou in Group E aanzienlijk heeft gestimuleerd.

Stand Groep E

Stand groep G

Zie hier een samenvatting van de wedstrijd:

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”