Na speelronde 7 staat Liverpool FC weer op de plaats waar The Dutch Branch leden Liverpool graag zien. Samen met Arsenal deelt Liverpool na speelronde 7 weer de eerste plaats in de Premier League. Door een vrij simpele 3-1 overwinning op Crystal Palace staat de teller van Liverpool op maar liefst 16 punten en moet het alleen Arsenal op doelsaldo nog voor zich dulden.

Het was de wedstrijd van zowel de terugkeer van Kenny Dalglish als van onze gevaarlijke Uruguayaanse spits Luis Suarez. Kenny Dalglish (16 maanden terug nog coach op Anfield) gaat een adviserende rol vervullen in de directie van Liverpool. Hij zal de technische staf van waardevol advies gaan voorzien. Dit is hem mede door zijn kennis en ervaring op Anfield wel toevertrouwd. Ook heeft hij een zeer goede verstandshouding met een groot deel van de trouwe supporters en weet wat er speelt en moet gebeuren om succes te boeken op met name het sportieve vlak.

De rentree van Luis Suarez op het heilige gras van Anfield Road ging niet onopgemerkt voorbij. Suarez was net zoals in de wedstrijd tegen Sunderland weer heel belangrijk voor “The Reds”. De Uruguayaan opende afgelopen zaterdag tegen Crystal Palace de score voor Liverpool. Hij werkte de bal in de 13e minuut van de eerste helft half vallend in het doel. De tweede goal van Liverpool kwam van de voet van collega spits Daniel Sturridge. Na een prachtige solo schoot hij de bal beheerst achter doelman Speroni. Aanvoerder Steven Gerrard wist ook in de eerste helft de marge uit te breiden tot drie. Hij wist een omstreden strafschop (vasthouden van Raheem Sterling door Dean Moxey) feilloos te verzilveren.

Aan het eind van de tweede helf scoorde Dwight Gayle via een knappe kopbal de eretreffer voor Crystal Palace. Na de eretreffer van Gayle trof Daniel Sturridge nog de paal. De overwinning was verdiend en als beloning mag Liverpool zich weer de trotse koploper van de Premier League noemen.

Ook Mike Kennedy, voorzitter van The Dutch Branch was samen met vele Dutch Branch leden aanwezig om samen met Kenny Dalglish Liverpool aan te moedigen. Zie voor een impressie de foto hieronder!

Dutch Branch voorzitter Mike Kennedy verwelkomt Kenny Dalglish

Dutch Branch voorzitter Mike Kennedy verwelkomt Kenny Dalglish