Beste Liverpool supporters,

Er was een razend gevoel bij de opening van de wedstrijd toen Liverpool zich opmaakte om hun ongeslagen reeks van zeven wedstrijden op rij in december te verlengen tegen een ploeg die slechts 14 keer had toegegeven in zoveel competitiewedstrijden in de laatste ronde.

De eerste helft…

Slechts 45 seconden waren verstreken toen Salah zijn poging geblokkeerd zag worden op de rand van het strafschopgebied en de vleugelspeler dwong kort hierna een redding af van Matthew Ryan wanneer hij probeerde op aangeven van Coutinho de bal in het net te krijgen.
Uit deze actie resulteerde een corner die Firmino raakte met een kopbal die net boven de lat was beland, kort voordat hij een bal van Alexander-Arnold met zijn schouder aanstootte die net naast de paal belanden.
Brighton was tevreden om diep te zitten en hun tegenstanders te verstikken; Murray verwees echter een kans om de score voor de gastheren te openen toen hij het lage kruisbal van Gaetan Bong opschepte nadat de Reds de levering niet hadden uitgeschakeld.
Maar op het halfuur kreeg Liverpool de overheersing van het leer op slag vanuit een corner. Coutinho hees de bal in het midden, waar Emre Can steeg onder een menigte van lichamen om een kopbal in het net te planten. En slechts 79 seconden later hadden de bezoekers een seconde de tijd toen ze Brighton verwoestten met een snelle tegenaanval die resulteerde in Salah die de bal naar Coutinho voerde, wiens bal door het midden langs de grond door Firmino richting de tweede paal gestuurd werd, 0-2.

Bobby 1

De tweede helft…

Slechts drie minuten spelen waren verstreken toen Liverpool hun voorsprong verlegde in de tweede periode – maar pas na een schitterende redding van Mignolet toen Murray een voorzet ongemarkeerd in de het vijfmeter gebied tegenkwam, maar werd verijdeld door uitstekende reflexen van de doelman.

The Reds sprongen snel vooruit en slechts 14 seconden later was de bal in het net toen Salah een prachtige steekbal gaf aan Roberto “Bobby” Firmino.

Bobby 2
Murray deed na 51 minuten iets terug vanaf de penalty-stip om de voorsprong van de bezoekers te verkleinen toen Jordan Henderson werd geacht Shane Duffy in een hoek te hebben geduwd.
Brighton werd geroerd toen ze een dramatische comeback gingen maken, hoewel Salah een kans had om een vierde te pakken nadat Firmino weer in balbezit gekomen was, maar deze werd gered door Ryan.
Aan de andere kant raakte Murray een half-volley die een kwestie werd van centimeter werk naast het doel vanaf Duffy’s knock-down bij een vrije trap.
Met het spel op weg naar zijn einde, verving Alex Oxlade-Chamberlain de huidige topscorer van de competitie; Mohamed Salah, terwijl Alexander-Arnold een fantastische tackle produceerde om te voorkomen dat Jose Izquierdo een foutloze schot zou maken op Mignolet.
Met een voorsprong van 87 minuten maakte Coutinho de stand op 4-1 toen hij een vrije trap op de rand van het gebied onder de Brighton-muur prachtig in het net rolde en de punten effectief afdichtte.

Coutinho vrije trap
En twee minuten later sprintte de No.10 naar voren en schoot op het doel, met Dunk die onbedoeld de bal raakte richting Ryan en ervoor zorgden dat The Reds een weergaloze overwinning boekte in het Falmer Stadion.

Uitslag

Zie hier een samenvatting van de wedstrijd:

Champions League:

Aanstaande woensdag op 6 december ontvangen The Reds, Spartak Moskou op Anfield Road in het laatste groepsduel van de Champions League. Spartak moet winnen van Liverpool om kans te maken op de achtste finale van de Champions League. Liverpool heeft genoeg aan een gelijkspel om te overwinteren in de Champions League. Bij verlies telt het onderlinge resultaat als eerste en zou dat niet ten gunsten van Liverpool zijn….

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”