Beste Liverpool Supporters,

Liverpool heeft met met veel gemak Hull City op zij gezet: 5-1.

De kwaliteit straalt er in de beginfase van het seizoen vanaf bij Liverpool. Daar is Adam Lallana een schoolvoorbeeld van. De aanvaller is dit seizoen uit de startblokken geschoten bij Liverpool. Hij zette Liverpool in de zeventiende minuut op voorsprong.

Een opzettelijke handsbal na de inzet van Phillipe Coutinho die in het doel van ‘The Tigers’ leek  te gaan van Mohamed El Mohamady  in de 29ste minuut bracht Liverpool een veilige voorsprong. Scheidsrechter Andre Marriner gaf Mohamed El Mohamady een directe rode kaart en kende ‘The Reds’ een strafschop toe.  Gelegenheidslinksback James Milner nam plaats achter de bal en faalde niet. Vanaf dit moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Nog voor de rust vergrootte Sadio Mané de marge naar drie.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum (die tot drie keer toe, grote kansen had gemist) in de basis, stoomde na de rust door tegen de 10 man van Hull City. Nadat David Meyler had gescoord voor ‘The Tigers’, sloeg Philippe Coutinho toe. De Braziliaan maakte op aangeven van Lallana de 4-1.

Toen Milner later ook nog eens zijn tweede strafschop van de middag benutte, had Liverpool een nuttige voorsprong in handen. Arsenal en Chelsea moeten in een onderling duel eveneens ruim winnen om ‘The Reds’ voor te blijven op de ranglijst van de Premier League. Bij winst komt één van de twee, net als Liverpool F.C. en stadsgenoot Everton onder leiding van Ronald Koeman, terecht op dertien punten.

Samenvatting wedstrijd:

Statestieken wedstrijd:

statestieken-liverpool-hull-city

Mike Kennedy en Klopp genieten van de wedstrijd:

video

‘You know who we are. The Dutch Bracnh, YNWA’