Beste Liverpool Supporters,

Liverpool heeft Manchester City zaterdagavond getrakteerd op de vierde nederlaag van het seizoen. Dankzij Georginio Wijnaldum wonnen onze ‘Reds’ met 1-0.

Al na acht minuten kreeg Georginio Wijnaldum het thuispubliek op de banken. Adam Lallana had een afgemeten voorzet in huis wat zijn achtste assist van dit seizoen in de Premier League zou worden en Wijnaldum kopte uitstekend raak: 1-0. Het was zijn dertiende doelpunt sinds hij in Engeland speelt, al die doelpunten scoorde hij in thuiswedstrijden voor Liverpool en voorheen Newcastle United.

Liverpool was de eerste helft de dominante ploeg en had voor rust eigenlijk op 2-0 of misschien wel 3-0 moeten komen. De Braziliaan Roberto ‘Bobbie’ Firmino kon in eerste instantie een uitstekende diepte bal vanaf de linkerkant van James Milner niet goed controleren en in tweede instantie brak hij uit met twee medespelers en maakte de verkeerde keuze door Lallana aan te spelen, die in buitenspelpositie stond en daarmee gingen er twee mooie kansen verloren.

Na rust leek Manchester City, dat voor rust nauwelijks gevaarlijk werd, beter in de wedstrijd te komen. Sergio Agüero nam het doel van Simon Mignolet onder vuur, maar onze Belg bracht redding en ook David Silva schoot naast, na een goede individuele actie.

De ploeg van manager Josep Guardiola was echter niet bij machte om onze ‘Reds’ echt in de problemen te brengen en omdat Liverpool er ook niet in slaagde om de tweede treffer van de wedstrijd te maken bleef het bij de ene treffer van Wijnaldum, die daarmee de matchwinner werd.

Er was een momentje van schrikken in deze wedstrijd voor LFC. Jordan Henderson die tot zover dit seizoen nog steeds ‘de meest succesvolle passen’, dan elke andere speler uit de Premier League gegeven heeft, viel geblesseerd uit in de 64ste minuut en maakte door zijn noodzakelijke wissel plaats voor Divock Origi.

Het is nog niet bekend hoelang Jordan Henderson langs de kant zal staan maar hopelijk valt het mee en hoeft hij niet samen met Coutinho en Matip plaats te nemen in de ziekteboeg.

Liverpool blijft dankzij de zege tweede in de Premier League en neemt afstand van Manchester City. Het verschil tussen beide ploegen is nu vier punten. Liverpool, dat na negentien wedstrijden 43 punten heeft, staat nog steeds zes punten achter op koploper Chelsea die het woensdag 4 Januari zal opnemen tegen Tottenham Hotspur op White Heart Lane.

Mike en ik willen alle supporters van The Dutch Branch bedanken voor een geslaagd jaar en wensen jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een gezond 2017 toe.

69152a22238dc3673144d2ed16156251

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd:

Zie hier de statistieken van de wedstrijd:

knipsel

” You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”