Aly Cissokho komt dit seizoen op huurbasis uit voor Liverpool. De clubs hadden al een akkoord bereikt en de verdediger doorliep maandag met succes de medische keuring. Nu heeft de Fransman ook officieel zijn handtekening gezet onder een contract bij the Reds. Naar verluidt betaalt de club uit Merseyside één miljoen euro aan Valencia.

/

Liverpool heeft ook een optie tot koop op de 25-jarige Cissokho bedongen en kan hem volgend jaar zomer voor 4,5 miljoen definitief overnemen. De linkspoot staat in Mestalla nog tot de zomer van 2016 onder contract. Guilherme Siqueira was naar verluidt de eerste optie voor Liverpool, maar men kon met Granada geen overeenstemming bereiken. Cissokho gaat alweer bij zijn zesde werkgever in zijn loopbaan aan de slag.

De enkelvoudig international speelde voor Guegnon en Vitória Setúbal alvorens hij naar FC Porto vertrok. Vier jaar geleden zou Cissokho naar AC Milan vertrekken, maar toen er bij de keuring tandproblemen aan het licht kwamen, besloten i Rossoneri af te zien van zijn komst. Een maand later lijfde Olympique Lyon Cissokho in en na drie jaar bij Valencia te hebben gespeeld, gaat hij nu dus op Anfield aan de slag.

Cissokho is de vijfde zomeraanwinst van Liverpool; Iago Aspas, Luis Alberto, Simon Mignolet en Kolo Touré gingen hem voor. “Het gaat een geweldige ervaring worden om mij te meten met de absolute topspelers”, zegt hij op de website van Liverpool. “Ik heb al wat bagage, maar hier ga ik vast en zeker nog dingen leren. Ik hoop ook snel de taal te leren”, aldus Cissokho, die de strijd aan moet gaan met José Enrique.