Beste Liverpool Supporters,

Liverpool domineerde de openingsfase van de wedstrijd na vijf minuten gespeeld te hebben. De bal lag bal binnen 50 seconden na de start al in het net.
De loftpass van Trent Alexander-Arnold stelde James Milner in staat de rechterflank aan te zetten en in een diagonalenkruis te vegen waardoor Firmino de bal in de verre hoek raakte – alleen voor de grensrechter om buitenspel te geven in het voordeel van de thuisploeg doordat Sadio Mane hinderlijk in buitenspel positie stond.

Firmino werd vervolgens geblokkeerd in een soortgelijke run in de Spurs en Alexander-Arnold krulde een vrije trap van 20 meter te dicht bij Michel Vorm toen de bezoekers de thuisploeg teruggedrongen.

Tottenham begon zich in de wedstrijd te vestigen terwijl het spel zich ontwikkelde, maar desalniettemin gaven The Reds halverwege de helft de grootste kans op dat punt.

De pas van Eric Dier achterwaarts werd eigenwijs in de opening tussen zijn middenhelften gedirigeerd en Mohamed Salah greep hem beet, De Egyptenaar ging snel de linkerkant van het gebied in, maar zag zijn hoge schot verslagen worden door Vorm.

Een goede spreuk volgde voor Spurs. Alexander-Arnold dwarsboomde Harry Kane in het zestienmetergebied met een goed getimede aanhanger voordat Alisson Becker de vrije schop van Christian Eriksen kon oppakken nadat de Deen onder een Mane-uitdaging viel.

Maar het was Liverpool die zes minuten voor de pauze toesloeg…..

Tottenham kon Milner’s corner van links niet voldoende opruimen en Wijnaldum zette een kopbal perfect onder de lat terug.

 during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Liverpool FC at Wembley Stadium on September 15, 2018 in London, United Kingdom.

Vorm kreeg de handen op de grond maar pas nadat de bal over de lijn was gegaan, zoals bevestigd door “Hawkeye”.

De Nederlander had bijna geholpen de voorsprong van de Reds later te verdubbelen, maar toen Salah aan de rechter kant werd gevoed, schoot hij een schot voorlangs het doel van Michel Vorm.

In de tweede helft was het tempo van de eerste helft goed zichtbaar en de uiteindelijke uitslag was misschien scharnierend uit vijf actievolle minuten die eindigden met Liverpool twee tot het goede.

Mane was misschien de man om de meeste schade toe te brengen aan Spurs toen Salah een nieuwe vrije pas van de gastheren opliep en zich in het gebied naar zijn ploegmaat wrong – maar de sprint van de Senegalees werd door Vorm ontzegd.

mane op vorm

Er was binnen enkele seconden een aflossing voor de mannen van Klopp. Lucas Moura raakte bevrijd van Joe Gomez in de buurt van de zijlijn en veegde een laag schot op de buitenkant van de eerste paal.

In plaats daarvan werd de cruciale periode van het spel onderbroken door Firmino.

Andy Robertson’s pass over de top bracht Mane in positie om vanaf links naar het Tottenham grondgebied te schieten en een lage pass in te sturen; Jan Vertonghen legde het af tegen zijn eigen paal en Liverpool’s No.9 had een eenvoudige taak om in te tikken.

Keita, Salah en Mane stuurden alle volgende pogingen op doelwit vanuit veelbelovende posities, maar twee waren uiteindelijk genoeg voor The Reds, ondanks het prachtige doelpunt van Lamela drie minuten na de extra tijd, en hun 100 procent start van het seizoen rolt door naar het begin van de Champions League groepsfase op dinsdag.

Wist je dat?

Wijnaldum’s goal was zijn eerste doelpunt in de Premier League waar hij op vreemde bodem scoort en zijn negende voor The Reds in totaal.

 

Zie hier een samenvatting van de wedstrijd:

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”