Beste Liverpool Supporters,

Mike en ik, wensen al onze leden een gezond en voorspoedig 2018 toe.

69152a22238dc3673144d2ed16156251

Virgil van Dijk

Aangezien de datum 01-01-2018 vandaag is, betekent het dat Virgil van Dijk vanaf vandaag officiëel een speler van Liverpool F.C. geworden is.

Burnley – Liverpool

Wellicht met hun eerdere feestelijke inspanningen in het achterhoofd – en inderdaad met de benen – boden beide teams zichzelf de openingskwart van een uur zonder doelpunt om zich in de procedure te vestigen.

De eerste redding werd geforceerd in de 16e minuut.

Beheerst gebruik van de bal door de bezoekende ploeg diep in hun eigen helft creëerde een opengelegde ruimte op het middenveld voor Lallana en toen hij een diagonale pass naar voren gooide, stapte Alex Oxlade-Chamberlain uit de flank en forceerde een slimme stop van Nick Pope laag naar zijn rechterhoek.

Lallana was binnen enkele ogenblikken de redder van Liverpool aan het andere eind. De mannen van Klopp werden achterin verrast en Gudmundsson werd klaargestoomd voor een, één op één met Mignolet totdat de nummer 20 een sliding maakte tot in de perfectie.

Hierna had Mane het beter moeten doen nadat hij de centrale ruimte naar de rand van het strafschopgebied zocht, maar zijn inspanning breed werd ingesnoerd, voordat een ingewikkeld geplotte counter op een angstaanjagende manier vriendelijk afviel voor Dominic Solanke in het zestienmetergebied.

Burnley was het dichtst in de buurt van de openingstreffer met nog zeven minuten van de eerste helft te gaan.

Lovren werd gestuit in zijn poging om een lange pass te verdedigen en Scott Arfield schoot meteen een 20-yard strike langs de grasmat af op zoek naar de linkerhoek – maar zag zijn inzet een centimeter van de paal gaan.

En terwijl de regen steeds heviger op de grasmat van Turf Moor viel, kwam de druk vanuit de Clarets, hoewel het interval werd bereikt zonder een markering op het scorebord.

De tweede helft…

Hoewel echte kansen na de herstart zeldzaam bleven, werd de actie hervat met een tempoverhoging en een greterige lust naar doelpunten van beide teams.

En de impasse werd uiteindelijk een minuut na het uur verbroken met een schot van bijzondere klasse, van Mane.

De credits van dit doelpunt gaan naar Oxlade-Chamberlain nadat hij balbezit binnen zijn eigen helft terug had geëist en wachten op het juiste moment om een pass in de loop van Alexander-Arnold langs de rechtervleugel vrij te geven.

Zijn aflevering was niet perfect, maar voldoende voor Mane om met één druk op de knop de bal te besturen, op zijn hielen te draaien en een stijgende schot met links voorbij Pope te schieten aan de kant van de reizende fans.

Mane

Mane 2

De Burnley-keeper moest zich hierna al snel naar zijn linkerbovenhoek uitstrekken om een knal van Alexander-Arnold weg te klauwen, terwijl Ashley Barnes een volley uit een tweede bal van een vrije trap naast het doel zag gaan.

Pope blokkeerde wat leek op een zeker doelpunt van Oxlade-Chamberlain bij de eerste paal en vervolgens counterden The Reds op een veelbelovende tegenaanval die niet het gewenste resultaat kon opleveren. Mignolet kwam met een goede redding nog in actie op de inzet van Sam Vokes.

Maar de Belg was hulpeloos toen Charlie Taylor vanaf links een voorzet gaf, Vokes haalde de bal vanaf het midden op en Gudmundsson liep slim weg bij de niet oplettende Joe Gomez waardoor hij stuiterde naar de achterpaal en leek schijnbaar een remise voor Burnley te pakken.

Maar de bezoekers waren nog niet klaar en toen Lovren uit de vrije trap de bal tegenkwam met een kopbal op het doel van The Clarets, was Klavan de juiste man op de juiste plek om een opwindende winst mee naar huis te slepen.

Team

Klavan en Lovren

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”