Beste Liverpool supporters,
Liverpool heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Chelsea in de vijfde speelronde van de Premier League. ‘The Reds’ wonnen eerder dit seizoen al op bezoek bij Arsenal en waren vrijdagavond wederom succesvol in Londen: 1-2.

Het gevaar van Liverpool in uitwedstrijden is bekend. Met veel lopende spelers brengt onze ploeg in vrijwel iedere grote wedstrijd de tegenstander op de counter in de problemen. Kloppo had op zijn dynamische middenveld ook dit keer weer plek voor Georginio Wijnaldum, die in het hart van de ploeg gezelschap kreeg van Jordan Henderson en Adam Lallana. Roberto Firmino ontbrak vanwege een spierblessure op Stamford Bridge, Philippe Coutinho keerde terug in de basis.

Op aangeven van de Braziliaan kwam Liverpool op voorsprong in Londen. Dejan Lovren stond na een vrije trap vogelvrij bij de tweede paal. Coutinho had het in de smiezen en bracht de centrumverdediger in stelling. Lovren rondde perfect af met een schot in de verre hoek: 0-1. De problemen voor het onder manager Antonio Conte tot vrijdagavond nog ongeslagen Chelsea namen voor rust alleen maar toe, want de mooiste Liverpool-goal moest nog komen. Henderson legde in de 36ste minuut de bal na wegwerken van Gary Cahill direct klaar voor zijn rechter en stuurde de bal vervolgens met veel precisie richting de rechter bovenhoek.

De door Liverpool opgebouwde muur hield stand in de slotfase, waardoor Chelsea voor het eerst verloor onder Conte. Door de zege hebben’The Reds’ tien punten uit vijf wedstrijden, dat is evenveel als Chelsea. Koploper Manchester City kan de achterstand van het duo zaterdag in de thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth laten oplopen tot vijf punten.

mike

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”