Beste Liverpool supporters,

Na een prachtige overwinning in de Merseyside derby afgelopen zaterdag is Liverpool er gisteren weer niet in geslaagd om drie punten te pakken tegen Bournemouth. Op Anfield bleven The Reds steken op een gelijkspel 2-2.

Eerder dit seizoen leed Liverpool in Bournemouth een gevoelige competitienederlaag en ook in de terugwedstrijd hadden The Reds het lastig. De bezoekers kwamen zelfs al na zeven minuten op voorsprong. Benik Afobe was alert bij een onhandige te korte pass van Georginio Wijnaldum.

Het was overduidelijk te zien dat Wijnaldum er alles aan wilde doen om zijn fout te herstellen. Hij stak veel energie in het spel en hielp Liverpool om de druk op te voeren aan het adres van Bournemouth.  Dit betaalde zich later in de wedstrijd uit in een fantastische assist op Origi

Vlak voor rust de rust scoorde Philippe “Little Magician” Coutinho na een heerlijk Braziliaans onderonsje met zijn landgenoot Firmino en een kwartiertje na rust deed Divock Origi hetzelfde na de eerder genoemde assist van Wijnaldum.  Het team van Kloppo leek daardoor drie kostbare punten te pakken.

In de slotminuten ging het echter mis. Ragnar Klavan was letterlijk de bal kwijt waardoor uiteindelijk Joshua King daarvan wist te profiteren. Liverpool leek alsnog een 3-2 overwinning binnen te halen. Joël Matip verlengde na een corner de bal naar de tweede paal maar helaas kon Origi er net niet bij. Klavan kreeg in de allerlaatste minuut een enorme vrije kop kans. Helaas kopte hij de bal echter in de handen van Boruc.

Door de 2-2 eindstand raken The Reds de aansluiting met Tottenham Hotspur kwijt, terwijl Manchester City (vierde) dichterbij is gekomen.

Liverpool moet aanstaande zaterdag om 16:00 uur (NL tijd) bij Stoke City alles uit de kast gaan halen om in de top vier te blijven.

Zie hier een korte samenvatting van de wedstrijd:

 

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”