Beste Liverpool Supporters,

Het was een lauwe opening van 10 minuten op Anfield. Opnieuw geconfronteerd met een diep liggende oppositie in de verdediging, waar de gastheren zich de gelegenheid gegeven werd om te bepalen waar de konden vallen.

Het was inderdaad voorbij het kwartuur, toen de eerste kans op noot werd gecreëerd.

Het ontstaan van het eerste lichtpuntje van deze wedstrijd was het slimme hakje van Sadio Mane naar Mohamed Salah, die snel in zijn positie schuifelde en – in plaats van een handelsmerk – een pass in de richting van de tweede paal gaf.

Wachtend om voorbij de hulpeloze Allan Nyom aan te vallen was Roberto “Bobby” Firmino, maar de poging van de Braziliaan over het doel was aan de verkeerde kant van de tweede paal.

Verdere openingen van The Reds waren echter schaars en in feite hadden The Reds het geluk om niet te achter te staan  op de run van de bezoekers na 30 minuten.

West Brom zorgde er niet alleen voor dat de bal niet op het veld van Liverpool werd gespeeld, maar zocht nadrukkelijk de ruimte bij Robson-Kanu – en de gewaagde poging van de aanvaller om een finish van 25 meter over Karius heen te heffen werd door de bovenkant van de lat gestopt.

Salah was kwellend dichtbij een tap-in toen Trent Alexander-Arnold een fijne pass in het strafschopgebied van WBA plaatsten maar Salah kon op de centimeters na net geen contact maken met de bal, voorafgaand Mane’s ongelukkige aanraking met de bal een tegenaanval vanuit een Baggies-hoek verijdelde.

Firmino dwong problemen af bij de defensie van WBA met een drive in het zestienmeter gebied van links, maar zowel zijn schot – en Salah’s follow-up – werden geblokkeerd door Albion-lichamen.

Rust…

Karius moest vroeg in de tweede helft snel achter elkaar twee reddingen maken, eerst een insluipende trap van Grzegorz Krychowiak en Claudio Yacob’s kopbal uit de resulterende corner.

De mannen van Klopp begonnen langzaam antwoord te geven op de dreigende kansen van WBA, Mane sneed met een presentabele kans breed van de rand van het zestienmeter gebied en Salah was met een kopbal dichtbij een doelpunt toen Alexander-Arnold wederom de Egyptenaar met een voortzet wist te vinden.

Ben Foster had Liverpool bijna de doorbraak gegeven door zijn eigen geslagen bal knullig te verdedigen van Mane’s aflevering, maar de bezoekers ruimden op voordat Georginio Wijnaldum kon toeslaan.

Met nog 15 minuten te gaan, zorgde Klopp voor een dubbele overschakeling voor nieuwe aanvalsopties door Alex Oxlade-Chamberlain en Dominic Solanke in het veld te brengen, waarbij Mane en Wijnaldum plaats namen op de bank.

En Solanke en co dachten dat hij het kort daarna voor The Reds had gewonnen.

Joe Gomez die later ook het veld in kwam voor Trent Alexander-Arnold , zocht zijn teamgenoot uit voor het West Brom-doel, maar hoewel de bal bij de zomer aankoop stuitte en voorbij Foster ging, gebeurde dat via een arm.

De Engelsman werd vervolgens gedwarsboomd door een redding van verdediger  Ahmed Hegazi op de doellijn, nadat de bal in het zestienmeter gebied naar Solanke was gekronkeld – Waardoor Liverpool de wedstrijd afsluit met een doelpuntlozen punt…

stand

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd:

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”