The Reds hebben op het juiste moment gebroken met een serie die in 2003 werd ingezet. Sinds 2003 wisten The Reds niet meer te winnen in het stadion van Southampton, het St.Mary’s Stadium. Doelpunten van Suarez, Sterling en captain Gerrard zorgde ervoor dat de 3 punten dit jaar mee gingen naar Liverpool.

Geflatteerd maar verdiend

Een beetje geflatteerd was het wel, maar de 0-3 zege was zeker wel verdiend en door het verlies van Arsenal tegen Stoke City ook heel goed voor de ranglijst. Liverpool komt namelijk in punten gelijk met de ploeg uit Londen en staat doordat Manchester City twee wedstrijden minder heeft gespeeld op een knappe tweede plek. Koploper Chelsea heeft nog maar 4 punten meer en voelt de hete adem van Liverpool in de nek. Na ongeveer 15 minuten viel de  0-1 al. Dit keer was het niet SAS spits Sterling die de trekker overhaalde, maar zijn “partner in crime” Suarez deed dat in alweer zijn honderdste Premier League wedstrijd voor Liverpool wel. De bal kwam wat gelukkig voor zijn voeten, maar de afronding was weer subliem te noemen en liet doelman Boruc kansloos.

Mignolet in topvorm

Echter was het vooral Southampton dat na de goal van Suarez de klok sloeg. De thuisclub was dichtbij de gelijkmaker. Echter wisten Rodriguez, Lambert en Lallana de uitstekend keepende Mignolet niet te passeren . Een aantal prachtige reddingen en de paal zorgde ervoor dat de voorsprong behouden werd.

Een gouden wissel

Aan het begin van de tweede helft liet coach Rodgers zijn aanvallende troef Sterling invallen voor de niet al te best spelende Braziliaanse middenvelder Philippe Coutinho. Sterling voor Coutinho bleek kort na de een gouden wissel, want binnen 1 minuut schoot Sterling op aangeven van Suarez de 0-2 al binnen.

Onfortuinlijke doelman Boruc

Southampton doelman Artur Boruc keepte niet eens een slechte wedstrijd en pakte een paar aardige ballen. Helaas voor Southampton moest de doelman toch nog voor de derde keer de bal uit het net vissen. Ver in blessuretijd was het weer die uitstekend spelende Suarez die voor gevaar zorgde. Na een prima actie werd hij in het strafschopgebied neergehaald door de centrale verdediger Fonte. Dus zo kon “The Red Machine”, captain Gerrard weer aanleggen vanaf 11 meter. Genadeloos schoot hij de bal in de hoek en zette de 0-3 op het scorebord.

Druk op Chelsea en Manchester City

Deze knappe overwinning op vreemde bodem zorgt er voor dat Liverpool de druk houdt op Chelsea en Manchester City, die beide nog op Anfield Road langs moeten komen.

The Dutch Branch