Thunderbolt. Wie kent hem niet. Een Noorse opkomende linksback die potten kon breken met een schot dat hij in zijn linkerbeen been heeft zitten die zo hard kon zijn, dat iedereen er voor uit de weg ging…..

Jon Arne Riise heeft vandaag op 36- jarige leeftijd bekend gemaakt dat hij een punt achter zijn carrière zet.
In de zomer van 2001 had Liverpool na het winnen van de UEFA Cup. Riise overgenomen van AS Monaco.
In zijn debuut in dienst van ‘The Reds’ speelde hij om de UEFA Super Cup tegen Bayern München die de Champions League dat seizoen gewonnen hadden.
Hij scoorde een fantastische goal waardoor Liverpool en Europa kennis hadden gemaakt met Riise.
Liverpool won die wedstrijd mede dankzij de goal van Riise met 3-2 en kroonde zich winnaar van de UEFA Super Cup.

Istanbul.

De mooiste prijs die Riise in zijn glansrijke carrière heeft weten te bemachtigen. Dat moet wel de Champions League zijn. Riise was onder Benitez een vaste waarde voor het team.
Riise heeft daardoor deelgenomen aan de legendarische Champions League finale in Istanbul. Hij was de aangever van de kopbal die Gerrard scoorde, die met 3-1 op het scoreboard voor de beroemde wederopstanding van Liverpool had gezorgd die avond tegen A.C. Milan.
Tijdens de strafschoppenserie na de reguliere speeltijd en verlenging. Mocht Riise de derde strafschop namens Liverpool nemen. Helaas verzuimde Riise te scoren maar dat heeft gelukkig voor hem en voor alle Reds er niet voor gezorgd, dat het feest na de wedstrijd daar minder om zou worden.

In de kwartfinale van het Champions League seizoen 2006/2007 kwamen Liverpool en Barcelona elkaar tegen.
Voorafgaand aan deze wedstrijd. Waren Craig Bellamy en Jon Arne Riise onderwerp van het gesprek in de media. Craig Bellamy zou Riise met een golfclub geslagen hebben.
Toevallig scoorde beide spelers twee belangrijke doelpunten tegen het Barcelona van toen nog de beste speler van de wereld, Ronaldinho.
Craig Bellamy vierde zijn doelpunt door naar het publiek te rennen en te doen alsof hij een golfbal sloeg.
Na de wedstrijd zochten de twee spelers elkaar op en zouden de overwinning op Barcelona uitbundig vieren met de rest van het team.

Jon Arne Riise heeft van 2001 t/m 2008 met de Liverbird op zijn borst gespeeld.
Hij heeft 167 wedstrijden voor Liverpool gespeeld en scoorde 29 goals.
Zoals eerder genoemd heeft hij met Liverpool 2x de UEFA Super Cup en de Champions League gewonnen. Daarbij heeft hij de Charity shield, de League Cup en de FA Cup gewonnen met Liverpool.

YNWA Riise.


‘You know who we are, The Dutch Branch, YNWA’